None
2 0 1 0

SUPERBAKA: Preživela 2 raka, istrčala maraton a ima zapanjujuće 92 godine!

Podeli
Društvo
Dejan K.
Društvo
Oct 29, 2015

Baka je oduševila sve koji su pratili i učestvovali u maratonskoj trci u San Dijegu. Njeno ime je Henrijeta Tompson, stara je čak 92 godine, ali je svima pokazala koliko je mlada duhom!
Baka koja ima desetoro unučadi učestvovala je ni manje ni više nego sedmi put u maratonu i stigla je na cilj za sedam sati 24 minute i 36 sekundi.

Iako pati za suprugom koji je ove godine preminuo, to je nije sprečilo da postigne ovaj epohalni uspeh i zadivi ceo svet svojom snagom, voljom i upornošću.

"Malo sam se umorila, ali sve će biti u redu. Uvek mi je bilo teško da istrčim maraton, a ova godina mi je posebno teška, jer mi je preminuo suprug", rekla je Tompson na cilju.
Devedesetdvogodišnja maratonka rekla je da je bila u dilemi da li da odustane, ali volja je preuzela inicijativu i time joj dala zvanje najstarije žene koja je istrčala ovu nimalo naivnu trku.

"Nisam verovala da ću uspeti da završim trku. U jednom trenutku bila sam baš umorna, imala sam utisak kao da je preda mnom nepremostiva planina", priznala je Tompson.

Tompson je prvi put učestvovala u maratonu kada je imala 70 godina u cilju prikupljanja novčanih sredstava za fond za obolele od leukemije i raka.

Kao bivši bolesnik koji je dva puta preživela ovu opaku bolest kaže da ona neće pokretati još ovakve humanitarne akcije, ali da će podstaći prijatelje da to urade i nastave njenu praksu.

Prethodna rekorderka bila je takodje Amerikanka, Gledis Barnil, koja je u momentu kada je istrčala maraton 2010. u Honoluluu imala 92 godine i 19 dana.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email