None
7 0 1 0

7 NEPOGREŠIVIH pokazatelja da vas čeka razvod prema advokatima

Podeli
Društvo
Milica P.
Društvo
May 11, 2017

"Za mene je moj razvod bio pravo iznenađenje. To se dogodi kada niste kući 18 godina" - Li Trevino, golf igrač koji je ušao u Kuću slavnih.
Kao što citat gore pokazuje, gospodin Li Trevino je poznat kao neko ko ume da razgovara o raznim osetljivim temama sa delikatnom mešavinom saosećanja i smisla za humor. Sada 77-ogodišnji Trevino, srećno je oženjen svojom drugom ženo Klaudijom Bove, već 23 godine. Za mnoge razvedene ljude, razgovaranje o njihovom iskustvu je sve samo ne humoristično. Isto je i sa advokatima za razvode, koji često nose breme prethodnih grešaka parova. Jedan bivši advokat za razvode ovako je to sročio: "Kada sam počeo sa radim, vrlo rzo sam nešto shvatio - mogao bih da radim i bez drame, prepucavanja i emotivnog prtljaga koji ljudi donesu u slučaj. Zatekao sam sebe kako koristim svoje psihološke veštine skoro isto koliko i pravne... Nisam bio zadovoljan... I nisam osećao da pomažem ljudima u pozitivnom smislu."
Osim što menja život, razvod je često dugotrajan proces. Advokat za razvode je možda jedina osoba, pored samog para, koja je svedok ružnoj prirodi ljudskog razdvajanja. Zboog toga, ovi profesionalci poseduju široko znanje o ovoj osetljivoj temi. Prema njima, postoji 7 glavnih činilaca koji dovode do neuspeha braka.

1. Tišina (ni)je zlato

Tišina (ni)je zlato
Foto: huffingtonpost.com
Očigledno je da je dobra komunikacija od vitalnog značaja u braku. Kada se faktor svevažne komunikacije naruši, uobičajeno je da je jedan ili oba partnera počne da ćuti. Prema advokatima za razvode, "tretman ćutanjem", javlja se mnogo češće u braku koji se raspada. Evi Jeang, jedna od najistaknutijih advokata na svetu , kaže: "Ovo je poljubac smrti za parove, jer dovodi do osećaja ozlojađenosti. Volja da rešavate usputne probleme utire put za njihovo rešavanje."

2. Posao na prvom mestu

Posao na prvom mestu
Foto: huffingtonpost.com
"Porodica na prvom mestu" jeste provereni i istiniti aksiom srećnih parova i porodica. Kada jedan partner iznenada postane radoholičar, to može biti loš znak. Okolnosti zbog kojih se javlja tako ponašanje, konačno će i odrediti ishod veze. Očekivano, efektna komunikacija je vitalna: kada vaša druga polovina provodi neproporcionalno mnogo vremena na poslu bez objašnjenja., šanse za razvod značajno rastu.

3. Kontrola ponašanja

Kontrola ponašanja
Foto: sarovskiy.com.ua
Pokušavanje da kontrolišete supružnika, koja god stvar da je u pitanju (npr.ostajanje do kasno napolju, zapuštena kuća itd), nije dobar znak za vezu. Uparite ovo sa činjenicom da kontrolisani pojedinci retko promene svoje ponašanje, pa će vam postati jasno zašto je zajednički život sa takvom osobom težak. Kontrolisanje novca tako što ćete zabraniti partneru pristup karticama, bankovnom računu i slično, takođe može da dovede do konačnog razvoda.

4. Bolesti zavisnosti

Bolesti zavisnosti
Foto: vixendaily.com
Advokati kažu: "U porodičnom zakoniku, zavisnost od alkohola i opojnih supstanci, kao i kompulsivno kockanje, prisutni su u velikom broju slučajeva". Alkoholizam i zavisnost od opojnih supstanci mogu se lečiti; međutim, broj nelečenih zavisnika daleko premašuje broj izlečenih. Zavisnost i njene negativne posledice previše su veliki teret da bi drugi supružnik mogao da se bori s njim.

5. Novčani problemi

Novčani problemi
Foto: sheknows.com
U idealnom slučaju, o svemu vezanom za finansije razgovara se bre braka, ali to se ne dešava često. Možda više štete braku od potencijalnih finansijskih posledica (npr. nemogućnost otplaćivanja kredita), nanosi narušeno poverenje. Tokom braka, često iskrsnu novčani problemi. Ali previše trošenja, tajne kupovine, prekoračenje limita na kartici, neplaćeni računi - jesu sve potencijalni razlozi zbog kojih drugi partner može početi da razmišlja o razvodu.

6. Manjak zajedničkih interesovanja

Manjak zajedničkih interesovanja
Foto: her.ie
"Suprotnosti se privlače" ne mora nužno znači da "Suprotnosti ostaju zajedno". Advokat Liza Mejer kaže: "Iako je istina da se suprotnosti privlače, nemojte da pretpostavljate da će osobine u koje ste se zaljubili, biti te koje će vas zadržati u braku." Različiti tipovi ličnosti uživaju u različitim stvarima- Kada postoji širok jaz između interesovanja dve osobe, one će više vremena provodite odvojeno, što nas dovodi do...

7. Osećaj razdvojenosti

Osećaj razdvojenosti
Foto: wolderlaw.com
Tipično je da u braku iskusimo suprotne emocije, među njima i osećaje bliskosti i udaljenosti. Kada se ova dinamika javlja u razumnim vremenskim intervalima, može da se smatra za dobar znak, jer su strast i briga za partnera očigledni. Međutim, taj "jezivi" osećaj udaljenosti ispisuje poslednje stranice braka. Mnogi činioci, među njima i neki pomenuti na ovoj listi, samo će ubrzati ovaj spori proces razdvajanja.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email