None
8 0 1 0

Promenila jednu jedinu stvar i smršala 107 kilograma

Podeli
Društvo
Sashka M.
Društvo
Jun 20, 2017

“Savršeno telo“ ne postoji, ali jednom dođemo do tačke kada dijeta i vežbanje postanu pitanje zdravlja. Žena po imenu Leksi Rid odlučila je da svoj život okrene naopačke i na svom Instagram profilu deli inspirativne fotografije da bi pokazala svoj impresivni napredak. Ona se u ovo nije upustila sama, već u duetu sa svojim mužem Denijem Ridom. I on je rešio da promeni svoj način ishrane i da mu fizička aktivnost postane prioritet.

Foto: instagram.com
Leksi je imala prekomernu težinu skoro ceo svoj život. Kada je upoznala Denija 2007. godine, oni su često zajedno jeli brzu hranu. Na početku njihovog putovanja, Leksi je imala 219 kilograma na 167 cm visine, a Deni 127 kilograma na 172 cm visine. Leksi je više puta pokušavala da smrša, ali bi na kraju uvek vratila kilograme. Ali, što je bila starija, Leksi je sve više uviđala da njena prekomerna težina može uticati na količinu vremena koja joj je preostala sa Denijem i na njenu sposobnost da postane majka. To je bilo nešto što je zaista motivisalo da istraje.

Foto: instagram.com
Kada su Leksi i Deni uvideli da je njihova težina i način ishrane daleko od normalnog i zdravog, rešili su da se zajedno promene. Za njih dvoje je bilo normalno da više puta obilaze švedski sto da bi iznova napunili tanjire. „Davili“ su se u nezdravoj hrani kao što su pice, čips, slatkiši, gazirana pića, pržena i brza hrana.

Foto: instagram.com
Na dočeku 2016. godine, par je odlučio da zajedno napravi veliku životnu promenu, kada je pri jednom izlasku Leksi slomila stolicu na koju je sela, i godinu dana kasnije, njih svoje su zajedno izgubili 135 kilograma.

Foto: instagram.com
Kada su doneli novogodišnju odluku, prijatelj ih je izazvao da se odreknu alkohola, navike da jedu napolju i obroka za varanje. Oni su prihvatili izazov i krenuli zajedno u teretanu. Deni je prioritet bio kardio trening, koji je radila četiri puta nedeljno u trajanju od pola sata. Nakon prvog meseca, uveli su u ishranu zdrave namirnice poput povrća, lososa, piletine – zdrave ugljene hidrate i proteine. Rekli su: „Jednostavno smo zamenili brzu hranu zdravom hranom.“

Foto: instagram.com
Leksi je gubila oko 9 kg svakog meseca i iznova je postavljala nove ciljeve. Danas ona trenira 5 ili 6 puta nedeljno i kombinuje kardio treninge sa treninzima snage, zajedno sa Denijem.

Foto: instagram.com
„Ovo je mnogo pomoglo našoj vezi i to je sjajno“, kaže Deni. „Zajedno smo radili nešto što nas je još više zbližilo.“

Foto: instagram.com
Par je dao i nekoliko saveta o tome šta su oni radili da bi došli ovde gde su sada, za koje se nadaju da će pomoći svima koji pokušavaju da smršaju. Prvo, zabeležite u kalendaru dane za trening i neka vam to bude prioritet. Pomaže i da imate nekog prijatelja sa sličnim ciljem. Poslednje, pronađite nešto što će vam biti motivacija.

Foto: instagram.com
Na kraju godine, Deni je izgubio 28 kilograma, a Leksi 107 kilograma. Još jedna stvar koja nju motiviše, jeste da gleda slike na Instagramu koliko je daleko dogurala. Držimo im palčeve da istraju i dalje!
Image source: instagram.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email