None
9 0 1 0

9 prostih stvari koje će vam drastično olakšati život

Podeli
Društvo
Mirka S.
Društvo
Jun 19, 2017

Čini vam se da nema mnogo filozofije oko otvaranja kesice čipsa, sečenja hleba ili otvaranja soka u tetrapaku? Izgleda da niste u pravu jer se ispostavilo da većina ljudi ove stvari radi pogrešno. Uvek postoje mnogo lakša, jednostavnija i elegantnija rešenja, a kako nikad nije kasno da naučite nešto novo i učinite svoj život lakšim, predstavljamo vam listu stvari koje možete uraditi na mnogo lepši i jednostavniji način.

1. Sečenje hleba bez mrvica

Sečenje hleba bez mrvica
Foto: brightside.me
Kako biste izbegli gomilu mrvica, primenite samo ovo jednostavno pravilo: veknu hleba postavite na dasku ili sto naopako, sa zaobljenim delom okrenutim nadole.

2. Fioka ispod rerne čuva toplotu hrane

Fioka ispod rerne čuva toplotu hrane
Foto: brightside.me
Svaki put kada priremate jelo u rerni, zagreva se i fioka ispod nje. Stoga, ako pripremate više jela i želite da sva ostanu topla, samo ih stavite u ovu fioku.

3. Pravljenje sendviča sa šunkom

Pravljenje sendviča sa šunkom
Foto: brightside.me
Da biste napravi savršen sendvič sa šunkom, uzmite dva veća parčeta šunke, presecite ih na pola i stavite sva četiri parčeta na krrišku hleba, sa ravnim ivicama okrenutim spolja. Idealno, zar ne?

4. Pretvorite čašu u zvučnik

Pretvorite čašu u zvučnik
Foto: brightside.me
Ako slušate muziku s telefona, samo ga stavite u praznu staklenu čašu. Zvuk će biti mnogo jači, baš kao da ste telefon priključili na zvučnik.

5. Okačite toalet papir ispravno

Okačite toalet papir ispravno
Foto: brightside.me
Najbolji način da okačite toalet papir jeste da kraj koji se cepa okačite suprotno od strane zida. Na ovaj način ćete mnogo lakše otkinuti potrebnu količinu papira. Pored toga, nećete morati da dodirnete zid, na kome se mogu nalaziti mnoge štetne bakterije.

6. Stavljanje parfema samo iza uha i na vrat

Stavljanje parfema samo iza uha i na vrat
Foto: brightside.me
Nema potrebe da stavljate parfem na članke ruke i trljate ih, jer se na ovaj način stvara toplota, zbog koje gornje note parfema brzo ispare.

7. Držanje čaše vina

Držanje čaše vina
Foto: brightside.me
Čašu vina bi uvek trebalo da držite isključivo za dršku. Na ovaj način sprečićete da toplota vaše ruke ugreje vino i pokvari mu ukus.

8. Držanje soka u tetrapaku

Držanje soka u tetrapaku
Foto: brightside.me
Znamo da i mala količina soka možete ostaviti fleke na odeći, a toga ste posebno svesni ako imate malu decu. Naučite svoje mališane da je najbolji način da piju sok bez prosipanja tako što će ga uhvatiti za mala krilca sa strane pakovanja.

9. Otvaranje kesice čipsa

Otvaranje kesice čipsa
Foto: brightside.me
Da lis te znali da čips iz kesice možete jesti na mnogo lakši način i uz mnogo manje nereda? Najpre otvorite kesicu, a zatim počnite da uvijate dno kese nagore, gurajući čips ka vrhu. Ovako nećete morati da gurate ruku u kesu i vaše ruke i prsti ostaće čisti. Pored toga, na ovaj način napravićete malu činiju koju lako možete staviti na stočić.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email