None
10 0 1 0

Evo koje sve tajne između vas pokazuje način na koji spavate

Podeli
Društvo
Sashka M.
Društvo
Apr 26, 2017

Nedavna psihološka istraživanja predstavljena na međunarodnom festivalu nauke u Edinburgu, otkrila su zanimljivu činjenicu: svaka promena u ljubavnoj vezi momentalno utiče na položaj u kojem partneri spavaju. Najvažnija stvar ovde nije položaj u kojem se maze pre spavanja i u kojem zaspu, već je najbitniji položaj u kojem spavaju celu noć i probude se ujutru.
Nekoliko uglednih svetskih psihologa sa prestižnih univerziteta, napravilo je vodič sa najčešćim pozama u kojima ljubavni partneri spavaju, a svaka krije istinu o toj vezi.

Poza "kao na medenom mesecu"

Poza "kao na medenom mesecu"
Foto: brightside.me
Ova poza je karakteristična za parove na početku veze ili one koji su bili razdvojeni neko vreme. Takođe je popularna među bračnim partnerima, kojima je porodičan život i dalje strastven i pun ljubavi i nežnosti.

Poza "gledanje u zvezde"

Poza "gledanje u zvezde"
Foto: brightside.me
Oba partnera spavaju na leđima. Obično, jedan partner leži na leđima, a drugi na njegovom ramenu i to je obično manje dominantan partner. Ovaj par ima sjajnu hemiju, ali ponekad se jedno od njih oseća kao da je prinuđeno da prihvati stavove drugog partnera ili, u ovom slučaju, pozu.

Poza "zaljubljeni zagrljaj"

Poza "zaljubljeni zagrljaj"
Foto: brightside.me
Ovo je poza slična prethodnoj, ali mnogo intimnija. Uobičajena je u ljubavnim vezama u kojima se partneri ne boje da konstantno pokazuju osećanja: oni su veoma nežni i brinu jedno o drugom. Ova poza obično i znači da je muškarac dominantniji i voli da "šefuje".

Poza "dijalog"

Poza "dijalog"
Foto: brightside.me
Ova poza je uobičajena među partnerima koji su čvrsto povezani, ali im je potrebno da još više razgovaraju i provode više vremena zajedno.

Poza "sloboda"

Poza "sloboda"
Foto: brightside.me
Ova poza može da znači da su partneri otišli na spavanje odmah nakon velike svađe. Međutim, postoji i drugačije objašnjenje: oba partnera su veoma nezavisne i sebične jedinke, kojima je potrebno mnogo ličnog prostora.

Poza "pazim te"

Poza "pazim te"
Foto: brightside.me
Ovi parovi su obično vrlo srećno i iskreno uživaju u svojim vezama. Ova poza pokazuje uzajamno poštovanje ličnog prostora, dok su leđa koja se dodiruju još jedan dokaz koliko im je važno da osete u blizini prisutnost partnera.

Poza "kralj kreveta"

Poza "kralj kreveta"
Foto: brightside.me
Partneri koji imaju običaj da se šire po krevetu jesu obično oni koji vole da ističu sebe, umesto da pokazuju osećanja partneru. Njihovo ponašanje u vezi je najčešće sebično, što se i odražava na položaj u kojem spavaju.

Poza "kašike"

Poza "kašike"
Foto: brightside.me
Ova poza ukazuje na strastvenu i harmoničnu vezu u isto vreme. Veoma je popularna u prvim godinama bračnog života. Partner koji je iza obično ima dominantnu ulogu u vezi, dok drugi partner, nasuprot tome, uživa u osećaju zaštićenosti.

Poza "opuštena kašika"

Poza "opuštena kašika"
Foto: brightside.me
Neki parovi biraju ovaj opušteni položaj spavanja koji i jednoj i drugoj strani daje dovoljno slobode i prostora. Ipak, ovo je jedan od najkomplikovanijih položaja, koji se može tumačiti na dva načina:
1. Ovaj položaj otkriva vezu bez strasti, koja nedostaje barem jednom od partnera. On ili ona ne osećaju potrebu za fizičkim kontaktom ili su duboko nezadovoljni svojim partnerom.
2. U drugom slučaju, partner koji okreće leđa traži pažnju i posvećenost druge strane.

Poza "zagrljaj nogom"

Poza "zagrljaj nogom"
Foto: brightside.me
Neki partneri ne vole da spavaju u bliskom kontaktu jedno sa drugim, ali se tokom noći spontano dodiruju stopalima. Uglavnom ovakvi partneri uživaju u porodičnoj harmoniji i uzajamnom poverenju. Oni daju jedno drugom dovoljno slobode dok i dalje čuvaju mali "most" i međusobnu povezanost čak i dok spavaju.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email