None
10 0 1 0

10 stvari koje MORATE uraditi ako želite da sačuvate svoju porodicu i brak (broj #9 je najteža stvar, ali najbitnija)

Podeli
Društvo
Mirka S.
Društvo
Nov 05, 2016

Neslaganje često dovodi do svađe među parovima. Postoji li šansa da do svađe uopšte i ne dođe? Verovatno ne. Pogledajte ovih 10 saveta kako da se pomirite sa svojim partnerom, čak iako ste vi krivi za svađu.

1. Izbrojte do 10

Izbrojte do 10
Foto: giphy.com
Verovali ili ne, ovo deluje. Kada čujete nešto što vam se ne dopada ili sa čim se ne slažete , udahnite duboko i brojite do 10. Ne želite da se posvađate sa parnerom zbog nečeg nevažnog.

2. Ugovorite znak za kraj svađe

Ugovorite znak za kraj svađe
Foto: naijaexclusive.net
Kada primetite da će rasprava sa vašim partnerom eskalirati u nešto više, veoma je važno da se zaustavite na vreme tako što ćete usvojiti znak za kraj, koji ćete pokazati jedno drugom kada vidite da preterujete. To je kao da šaljete partneru poruku da se vaše strpljenje bliži kraju.

3. Ne pokušavajte da pobedite

Ne pokušavajte da pobedite
Foto: cdn-image.realsimple.com
Pobeda nije ono što zapravo želite, zar ne? Ne morate uvek biti u pravu u raspravi sa vama dragom osobom. Iako osećate nešto veoma jako, na kraju neće biti toliko važno. Pokušajte i videćete da ćete se osećati bolje!

4. Neke stvari jednostavno nisu vredne svađe

Neke stvari jednostavno nisu vredne svađe
Foto: 2.bp.blogspot.com
Potpuno je normalno da imate različito mišljenje pogotovo ukoliko ste navikli na drugačiji način života. Ali postoje stvari koje nisu vredne rasprave, a ukoliko se radi o dugoj vezi, ovo će samo izazvati stres i ogorčenost. Odaberite mudro šta je vredno rasprave, a šta ne.

5. Zagrlite partnera

Zagrlite partnera
Foto: pixabay.com
Kada dođe do veće svađe poslednja stvar koju želite jeste da imate fizički kontakt sa osobom koja stoji ispred vas. Međutim, svaki kontakt će vas zapravo podsetiti na to koliko volite tu osobu. Tražite zagrljaj i budite spremni da date jedan. Ovo će pomoći da se izbegne veća svađa.

6. U redu je otići ljut u krevet

U redu je otići ljut u krevet
Foto: apis.xogrp.com
Uprkos tome što mislimo, stručnjaci kažu da nije nužno odmah srediti probleme istog dana. Odmorite se i opustite, pokušajte da rano ustanete sledećeg dana. Ne brinite, ništa se sa vašm vezom neće dogoditi u toku noći.

7. Humor je bitan

Humor je bitan
Foto: urbanewomen.com
Setite se nekog vica. Ovo je odličan način da se suzbije tenzija. Nemojte biti grubi ili ironični prema svom partneru. Nevini gest ili smešna reč će učiniti da stvari budu bolje.

8. Znajte svoju poziciju

Znajte svoju poziciju
Foto: amyjogoddard.com
Za svađu je potrebno dvoje. Udahnite duboko i brojite do 10, razmiliste oko čega se nervirate, budite spremni da preuzmete odgovornost.

9. Uradite ono nemoguće

Uradite ono nemoguće
Foto: i.huffpost.com
Budimo iskreni, žene su sklone da tumače bivše veze svojih partnera i to često sa negativnom konotacijom. Ukoliko on ne pere sudove, to je zato što vam ranije nije pomagao u kuhinji. Ukoliko zaboravi na poseban datum, to je zato što mu nije stalo do vas. Uradite ono "nemoguće", pokušajte da shvatite zašto se on tako oseća, i tako pokušajte da preokrenete stvari.

10. Obezbedite dozu zadovoljstva

Obezbedite dozu zadovoljstva
Foto: pixabay.com
Vaša okolina i vaš partner imaju poseban uticaj na vašu vezu. Negativna atmosfera vrlo brzo neslaganje pretvori u svađu. Tenzija će se povećati ukoliko ste gladni ili u prostoriji gde ljudi prave buku. Pokušajte da mislite o dozi zadovoljstva koja će uticati na oboje kao što je ukusno piće. Tako ćete oboje shvatiti da nije vreme za svađu, već za večeru i opuštanje.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email