None
18 0 1 0

Način na koji te ljubi otkriva da li te on stvarno voli

Podeli
Društvo
Milena J.
Društvo
Feb 08, 2018

Da li znate da postoji više od 100 vrsta poljubaca, a da svaki izražava sopstvena osećanja? Razlog tome je što usne mogu otkriti mnogo o karakteru osoba i njihovom ponašanju u vezi. Sve ovo je objašnjeno u knjizi "Nauka ljubljenja" autorke Šeril Kiršenbaum. Mi smo izdvojili 18 najpopularnijih poljubaca na svetu i otkrivamo vam njihovo značenje. Kako se vi ljubite sa partnerom?

1. Francuski poljubac

Francuski poljubac
Foto: brightside.me
Francuski poljubac je jedan od najpopularnijih poljubaca jer je najstrastveniji. Nije tajna da je ovaj poljubac povezan sa ljubavnom vezom koja je na vrhuncu strasti - partneri ne mogu da se nauživaju jedno drugog. Stručnjaci kažu da je francuski poljubac vid umetnosti u kojoj bi svi trebalo da postanu majstori.

2. Poljubac na blic

Poljubac na blic
Foto: brightside.me
Suprotno od francuskog poljupca, ovaj poljubav je prikladan kada se sretnete u javnosti. Vaše zatvorene usne jedva dodiruju partnerove usne. Uobičajen je među ljudima koji se dugo poznaju.

3. Poljubac u obraz

Poljubac u obraz
Foto: brightside.me
Blag poljubac u obraz obično označava pozdrav. U nekim zemljama, zamenjuje rukovanje. Ako je poljubac prilično dug, može voditi strastvenijim poljupcima u budućnosti. Najčešće, ovim poljupcem, osoba podseća partnera na njihovu ljubav.

4. Slanje poljupca

Slanje poljupca
Foto: brightside.me
Ko kaže da se poljubac odnosi samo na fizički kontakt? Slanje poljupca je demonstracija vaše posvećenosti i način komunikacije sa partnerom koji je udaljen. Može biti i signal flertovanja.

5. "Katanac" poljubac

"Katanac" poljubac
Foto: brightside.me
To je poljubac u kome partneri žele da se odvoje, ali njihove usne ne mogu da se zasite jedno drugog. Isto se osećate kako i izgleda: nemate mnogo vremena, u žurbi ste, ali i dalje želite da uživate u partnerovom prisustvu.

6. Anđeoski poljubac

Anđeoski poljubac
Foto: brightside.me
To je poljubac u kome jedan od partnera ljubi voljenu osobu u očne kapke dok se odmaraju. To je jedan od najnežnijih načina d apkažete vaša osećanja i brigu. Štaviše, on znači da partneri verujujedno drugom.

7. Poljubac u nos

Poljubac u nos
Foto: brightside.me
Nežan poljubac ili blagi ugriz nosa jeste zanimljiv način da privučete pažnju partnera koji će mu uvek izmamiti osmeh. Osim toga, ovo je i dobar način da se izvinite bez reči i zaboravite na povređena osećanja.

8. Poljubac u čelu

Poljubac u čelu
Foto: brightside.me
Ovaj poljubac se naziva i "majčinski poljubac" jer pokazuje brigu i posvećenost.

9. Poljubac u uvo

Poljubac u uvo
Foto: brightside.me
Uvo je jedno od najosetljivijih delova tela. Ovakvi poljupci mogu biti golicljivi nekim ljudima. Zato se ovaj poljubac koristi da nasmeje i razvedri osobu.

10. Poljubac u ušnu školjku

Poljubac u ušnu školjku
Foto: brightside.me
Ovaj poljubac ima intimnu konotaciju jer je uvo erogena zona većini ljudi. Ovaj poljubac je jedan od najromantičnijih i često uvod u strastvenije akcije.

11. Poljubac u ruku

Poljubac u ruku
Foto: brightside.me
Ovo je jedan od najstarijih poljubaca koji pokazuje poštovanje i divljenje. Prema staroj tradiciji, samo u slučaju da je muškarac stariji od žene može da dopusti sebi da dotakne njenu ruku svojim usnama. U ostalim slučajevima, muškarac koji želi da poljubi ženu u ruku mora da klekne na koleno. Poljubac može biti praćen i komplimentom. Poljubac u ruku je znak viteštva koje se retko može danas naći. To je prava šteta, jer ovakvi poljupci ostavljaju jak utisak na ženu, kao i žene u blizini.

12. Poljubac u vrat

Poljubac u vrat
Foto: brightside.me
Prednji i bočni delovi vrata su zaista osetljivi. Zato parovi koji su u bliskoj i intimnoj vezi vole ove poljupce. Ponekad je takav poljubac samo uvod.

13. Vampirski poljubac ili šljiva

Vampirski poljubac ili šljiva
Foto: brightside.me
Šljiva je crveni trag ili mala modrica. Ona je podsetnik ne samo osobi već i ljudima oko nje. Inače, trag ruža koje žene ostavljaju može da se tretira kao isti signal: ova osoba je u vezi.

14. Poljubac jednom usnom

Poljubac jednom usnom
Foto: brightside.me
Ovo je tip poljupca kada osoba koristi samo jednu usnu (gornju ili donju). Ovako se ljube srećne osobe koje su zaljubljene i imaju zajedničke planove za budućnost.

15. Eskimski poljubac

Eskimski poljubac
Foto: brightside.me
Ovo nije pravi poljubac već način izražavanja ljubavi. U eskimskom poljupcu, partneri trljaju noseve napred-nazad. Veruje se da je ovaj poljubac nastao među ljudima koji žive u hladnim klimatskim područjima. Oni su trljali noseve kako im se usne ne bi smrzle. U nekim afričkim zemljama, ovaj gest je alternativa rukovanju.

16. Ugriz donje usne

Ugriz donje usne
Foto: brightside.me
Ovo je jedan od oblika francuskog poljupca u kome partner nežno grize usnu onog drugog. Ovakav poljubac govori o izbirljivom karakteru i strasti koja tinja iznutra i može svakog časa da izbije.

17. Vakuum poljubac

Vakuum poljubac
Foto: brightside.me
U knjizi postoji savet koji se odnosi na ovaj poljubac: "Kada vam se usne umore, "opustite" vaš poljubac. Ne odvajajte naglo usne od partnerovih jer to može izazvati glasan prasak." Ovo je snažan poljubac za koji je potrebno mnogo truda i koji vas ostavlja prijatno umornim.

18. Telesni kontakt

Telesni kontakt
Foto: brightside.me
Ovo je jedan od najčešćih i da tako kažemo, uravnotežen način ljubljenja. Prilično snažan i strastven, može se koristiti za pozdrav ili oproštaj. Ako se ovako poljubite u javnosti, ljudi se neće postideti. Važno je da su vam tela blizu jedno drugom. Inače, partneri koji se dugo zabavljaju i dobro razumeju jedno drugo, preferiraju ovakve poljupce.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email