None
14 0 1 9

14 svetskih političara oglasilo se povodom Trampove pobede, a njihove reakcije će vas sve šokirati (od broja #13 ovo niko nije očekivao)

Podeli
Društvo
Helena S.
Društvo
Nov 15, 2016

Sigurno ste se zapitali šta svetski lideri misle o pobedi Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi! Jesu li razočarani? Kakva su njihova predviđanja? Pogledajte šta su rekli.

1. Slovenački predsednik

Slovenački predsednik
Foto: vlada.si
Predsednik zemlje porekla Melanije Tramp, Boris Pahor, izjavio je: "Mi smo saveznici u okvriu NATO-a, a ja ću se potruditi da prijateljstvo i savez sada postanu još jači."

2. Generalni sekretar NATO-a

Generalni sekretar NATO-a
Foto: upload.wikimedia.org
Jens Stoltenberg izjavio je: "Važno je da transatlantska veza ostane jaka. Rukovodstvo SAD-a važno je kao i uvek."

3. Španski premijer i Pablo Iglesijas

Španski premijer i Pablo Iglesijas
Foto: bmiresearch.com
Španski premijer Marijano Rahoj nazvao je Trampa "neohodnim saveznikom". Ministarstvo inostranih poslova Španije istaklo je da prijateljstvo između ove dve zemlje treba da se proširi. Međutim, Pablo Iglesijas se nije složio. Na svom nalogu na Tviteru je objavio: "Vakcina protiv Trampovog fašizma je socijalna pravda i ljudsko pravo. Postoje i ljudi u SAD-u koji će se opirati." Iglesijas je vođa "Podemos" partije.

4. Premijer Izraela

Premijer Izraela
Foto: coolisrael.fr
Benjamin Netanjahu rekao je da će Tramp i Izrael "nastaviti da jačaju jedinstveni savez između naše dve zemlje, i uzdignuti ga u još veće visine."

5. Premijer Velike Britanije

Premijer Velike Britanije
Foto: finops.co
Premijerka Velike Britanije, Tereza Mej, čestitala je pobedu na izborima Donaldu Trampu. Ona je rekla: "Trajan i poseban odnos zasnovan na vrednostima slobode , demokratije i preduzimljivosti", kada govori o odnosima Britanije sa SAD-om. "Mi smo, i ostaćemo jaki i bliski partneri kada je u pitanju trogovina, bezbednost i odbrana i radujem se saradnji sa novoizabranim predsednikom Donaldom Trampom, kako bi se osigurao prosperitet naših zemalja:" - izjavila je Mejova.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email