None
6 0 1 0

PLAKANJE KAO LEK: 5 stvari zbog kojih je plakanje dobro po vaše zdravlje

Podeli
Društvo
Jasmina G.
Društvo
Oct 27, 2015

Svi mi plačemo, mnogi se stide toga i kriju, ali to može biti i jako zdravo! Pogledajte zašto:

Po doktorima koji su ovo emotivno stanje proučavali, plakanje je zdravo i čini nas mentalno jačim!

„Plakanje ne samo da je ljudski 'odgovor' na tugu i frustraciju, već je i zdravo. Plakanje je prirodan način da smanjite emotivni stres, koji ako se ignoriše, može ostaviti negativni psihički uticaj na telo, uključujući i povećavanje rizika od kardiovaskularnih bolesti i ostalih poremećaja koji se povezuju sa stresom.“

Kako to plakanje pokazuje našu snagu?

Ne krijete svoje emocije

I to je samo po sebi veoma snažno. Lako je progutati svoje emocije i samo preći preko njih, dok se unutar nas „krčka“ nezadovoljstvo i nelagodnost. Ono što je teško i što treba naučiti je da slobodno ispoljimo svoje emocije i da se suočimo sa njima, bilo kakve da su.

Nije vam bitno šta će drugi misliti o vama

Ako želite da plačete, to pokazuje koliko vam je malo stalo o tome šta će drugi misliti o vama. Ovo ne predstavlja nikakvu slabost, već ogromnu snagu! Preći preko mišljenja drugih i uopšte ne misliti na njih je važan i veliki korak u napred.

Znate koliko vam pomaže

Znate kakav je to osećaj. Plakanjem se oslobađate osećanja koja su nas kopkala i koja nam nisu davala da mirno spavamo. Na ovaj način ćete pomoći nervnom sistemu da se opusti i da „pusti napolje“ misli koje vam uopšte nisu potrebne.

Plakanje vas čini zdravijim

Plakanje je i više od puštanja osećanja. Ono može smanjiti anksioznost i depresiju, jer se nakon plakanja oslobađaju dobri hormoni koji smanjuju nivo mangana.

Plakanje je i više od puštanja osećanja. Ono može smanjiti anksioznost i depresiju, jer se nakon plakanja oslobađaju dobri hormoni koji smanjuju nivo mangana.

Kada ste otvoreni po pitanju plakanja, jasno pokazujete da je to savršeno normalno i prirodno da se radi. Postavićete trend i postaćete lider!

Zaključak iz svega ovoga je da slobodno plačete, ako vam se plače i da se ne suzdržavate kada su emocije u pitanju. Plakanje je zdravo i zaista pomaže da se osećamo bolje, ali i snažnije.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email