None
1 0 1 0

OTKRIVENA STARA JAPANSKA TAJNA: Kako pobediti lenjost za jedan minut!

Podeli
Društvo
Milica M.
Društvo
Oct 22, 2015

Vaše šanse za uspeh će biti duplirane onog trenutka kad savladate ovu tehniku. Pogledajte o čemu je reč:

Metod kaizen je rođen u Japanu. Sama reč je složenica od dve reči - kai znači promena dok se zen prevodi kao mudrost ili kao dobro.

Ono što zvuči kao mistična filozofska poruka sedih staraca prevodi se u naš svakodnevni jezik kao poznata poslovica tiha voda breg roni. U sferi ličnog razvoja, kaizen je način da izbegnemo uspone i padove koje nam donose veliki planovi i da usvojimo metod sitnih promena - 1 minut dnevno za poboljšanje korak-po-korak.

Bez obzira na to da li je u pitanju sticanje fizičke kondicije, učenje stranog jezika ili sređivanje kuće, kaizen nas uči da sebi NE POSTAVLJAMO grandiozne ciljeve za čije je ostvarenje potrebno da se steknu komplikovani uslovi.

Ako za odlazak na jogu treba da svaki put izađete tačno na vreme s posla, da imate prevoz bez problema do vežbaonice i stižete tik pred početak svog termina, jasno je da ćete ubrzo morati da odustanete ili ćete od 10 termina mesečno iskoristiti samo polovinu... Sa takvim rezultatima će već sledećeg meseca joga doći u pitanje.

Kaizen tehnika od jednog minuta znači da možete odabrati samo jednu vežbu i raditi je kod kuće, ali je treba ponavljati svakog dana u isto vreme. Posle nekog vremena, produžite taj minut u dva, pa u tri... Tako ćete, verovatno, stići i do nekoliko ciklusa joga vežbi koje odgovaraju vašim potrebama i zdravstvenom stanju. Naravno, pre svega toga proverite da li ste dobro usvojili tehniku izvođenja asana i disanja.

Kaizen metod se preporučuje i zato što jednom uvedene promene zaista traju. Takođe, tu nema finalno definisanog cilja - u stilu, završio sam tromesečni kurs i sad mogu da odmaram na lovorikama. Kako kaže jedna izreka: Uspeh ne može da posedujete. Njega možete samo iznajmiti.

(fokuzz.com / cosmopolitan.rs)
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email