None
1 0 1 0

OTAC VAŠEG SINA SE NIJE RODIO: Ovako je glasio rezultat najbizarnijeg testa očinstva!

Podeli
Društvo
Jasna S.
Društvo
Oct 29, 2015

Mislite da je ovo nemoguće? Ovaj extremno retki medicinski fenomen poznatiji kao "ljudska himera" se desio u Vašingtonu, a roditelji su ostali potpuno zatečeni. Pogledajte šta se zapravo desilo:

Foto: (fokuzz.com
Saznavši da njegov sin ima različitu krvnu grupu, otac dečaka, rođenog prošle godine uz pomoć veštačke oplodnje, odlučio je da obavi test očinstva. Bio je neprijatno iznenađen kada je ustanovio da se njegov i detetov DNK ne poklapaju.
Ali, posredi nije bila greškom zamenjena sperma, kao što je odmah posumnjao, već nešto zaista neverovatno.

Po preporuci stručnjaka, obavio je još jedan test, DNK test porekla koji je otkrio da je pravi otac deteta zapravo njegov nerođeni brat, odnosno dečakov nerođeni stric.

Očigledno da je otac deteta upio gene svog brata blizanca čiji embrion nije uspeo da se razvije u materici, da bi te gene preneo na sina. To objašnjava zašto je otac, barem na papiru, stric vlastitom sinu.

"Ljudske himere nisu retkost, sami ih je vrlo teško otkriti. Najčešće se za njih sazna u ovakvim neobičnim situacijama", kazao je dr Beri Star, genetičar sa Univerziteta Sendford, u Kaliforniji.

Većina ljudi ima dva DNK, po jedan nasleđen od svakog roditelja, dok ljudske himere imaju dodatni DNK. U ovom slučaju on je posledica izumrlog i apsorbovanog embriona, ali se ovaj fenomen može javiti i u slučaju transfuzije krvi i presađivanja organa.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email