None
14 0 1 9

SVAKO ZASLUŽUJE DRUGU ŠANSU: Ono što je ovaj svirepi ubica uradio za autističnog dečaka će vas potresti do suza!

Podeli
Društvo
Milos R.
Društvo
Nov 18, 2015

Zakari Taker je tek krenuo u školu kad je od lekara dobio dijagnozu koja je objasnila njegovo čudno ponašanje. Dečak je imao Aspergerov sindrom, jedan od oblika autizma. Njegovo stanje se vidno pogoršavalo.

Zekov autizam nije uticao samo na njegov socijalni razvoj, već je izazivao i užasne napade panike. Zek nije mogao da spava i često je neutešno plakao. Bilo je teško smiriti ga jer nije dozvoljavao da mu iko priđe kad ima napade panike.

Njegovi roditelji, Artur i Suzi, bili su toliko očajni da su bili spremni da probaju bilo šta. Suzi je na internetu naišla na ime Krisa Vouta. Specijalnost ovog dresera pasa bili su psi za decu s autizmom. Međutim, postojao je jedan problem.

Kris Vout je bio u zatvoru od 1988. jer je osuđen za saučesništvo u ubistvu i učestvovao je u programu rehabilitacije pasa iz azila za životinje.

Kris se potpuno pronašao u ovom programu; posebno se zainteresovao za temu ranog autizma i pročitao sve što je moglo da se nađe na tu temu.

Do tog trenutka psi se nisu koristili kao pomoć za ljude s autizmom. U zatvoru su se psi dresirali za pomoć slepima i gluvima, ali Kris je uspeo da razvije poseban program.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email