None
10 0 1 5

Top 10 stvari koje vam konobar NIKAD neće reći, a koje bi obavezno trebali znati

Podeli
Društvo
Jelena K.
Društvo
Jan 04, 2016

Ne želite da vidite njihovu lošu stranu. Postoji razlog zašto su se brojni glumci i glumice prvobitno zapošljavali kao konobari u kafićima i restoranima. Biti konobar ili konobarica je zapravo predstava. Oni moraju da se smeju i kad im nije do smeha, klimaju glavom i prave se da im je baš prijatno što rade taj posao, i da u kafiću/restoranu rade sve što je u njihovoj moći kako bi vama bilo ugodno. Ali u stvarnosti postoje mnoge stvari koje konobari žele da vam kažu bez straha od otkaza. Evo 10 stvari koje bi konobar zaista želeo da znate.

1. Ne tražite limun u svoje piće

Ne tražite limun u svoje piće
Foto: vapango.de
Ovi ukrasi u piću se ni ne peru pre sečenja, a pritom se ni rukavicama ne koriste, već golim rukama stavljuju limun u vaše piće. Ako baš želite limun, iscedite ga, ali ga nemojte stavljati u piće.

2. Naručite umesto deteta

Naručite umesto deteta
Foto: todaysparent.com
Konobari su uvek u poslu i nemaju vremena za neodlučnost vaše dece. Bilo bi poželjno da, pre nego što odete u kafić/restoran sa detetom, da ga pitate šta mu se jede i pije. Porudžbina će biti brža i svi će biti zadovoljniji.

3. Nemojte zviždati i dodirivati konobara

Nemojte zviždati i dodirivati konobara
Foto: enjoyhopewellvalleywines.com
Konobar nije vaš rob. Tretirajte ga kao ljudsko biće i poboljšaćete makar malo njihove živote.

4. Možda nećete baš uvek dobiti ono što naručite

Možda nećete baš uvek dobiti ono što naručite
Foto: hologram.me.uk
Ako u restoranu nemaju obrano mleko, a vi ga tražite za svoju kafu, trebate mu dati napojnicu 2%. Ako je supa napravljena sa pilećim bujonom, a vi ste tražili bujon sa povrćem, verovatno će vam reći da je bujon sa povrćem.

5. Napravite mesta za vašu hranu

Napravite mesta za vašu hranu
Foto: visitmaryland.org
Kada konobar dođe do vašeg stola sa porudžbinom, uverite se da ispred vas ima mesta da se piće i hrana spusti na sto. Ako su mu ruke pune, on zaista neće moći nekim magičnim trikom da skloni vaše čaše.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email