None
10 0 1 0

Top 10 stvari koje vam konobar NIKAD neće reći, a koje bi obavezno trebali znati

Podeli
Društvo
Jelena K.
Društvo
Jan 04, 2016

Ne želite da vidite njihovu lošu stranu. Postoji razlog zašto su se brojni glumci i glumice prvobitno zapošljavali kao konobari u kafićima i restoranima. Biti konobar ili konobarica je zapravo predstava. Oni moraju da se smeju i kad im nije do smeha, klimaju glavom i prave se da im je baš prijatno što rade taj posao, i da u kafiću/restoranu rade sve što je u njihovoj moći kako bi vama bilo ugodno. Ali u stvarnosti postoje mnoge stvari koje konobari žele da vam kažu bez straha od otkaza. Evo 10 stvari koje bi konobar zaista želeo da znate.

1. Ne tražite limun u svoje piće

Ne tražite limun u svoje piće
Foto: vapango.de
Ovi ukrasi u piću se ni ne peru pre sečenja, a pritom se ni rukavicama ne koriste, već golim rukama stavljuju limun u vaše piće. Ako baš želite limun, iscedite ga, ali ga nemojte stavljati u piće.

2. Naručite umesto deteta

Naručite umesto deteta
Foto: todaysparent.com
Konobari su uvek u poslu i nemaju vremena za neodlučnost vaše dece. Bilo bi poželjno da, pre nego što odete u kafić/restoran sa detetom, da ga pitate šta mu se jede i pije. Porudžbina će biti brža i svi će biti zadovoljniji.

3. Nemojte zviždati i dodirivati konobara

Nemojte zviždati i dodirivati konobara
Foto: enjoyhopewellvalleywines.com
Konobar nije vaš rob. Tretirajte ga kao ljudsko biće i poboljšaćete makar malo njihove živote.

4. Možda nećete baš uvek dobiti ono što naručite

Možda nećete baš uvek dobiti ono što naručite
Foto: hologram.me.uk
Ako u restoranu nemaju obrano mleko, a vi ga tražite za svoju kafu, trebate mu dati napojnicu 2%. Ako je supa napravljena sa pilećim bujonom, a vi ste tražili bujon sa povrćem, verovatno će vam reći da je bujon sa povrćem.

5. Napravite mesta za vašu hranu

Napravite mesta za vašu hranu
Foto: visitmaryland.org
Kada konobar dođe do vašeg stola sa porudžbinom, uverite se da ispred vas ima mesta da se piće i hrana spusti na sto. Ako su mu ruke pune, on zaista neće moći nekim magičnim trikom da skloni vaše čaše.

6. Budite iskreni

Budite iskreni
Foto: careeraddict.com
Ako ne želite paradajz u salati, nemojte reći da ste alergični na njega, samo recite da ne volite. Mnogi restorani, izjavu o alergijama smatraju veoma ozbiljnom, pa će čak promeniti noževe i daske za sečenje, itd. kako bi izbegli bilo kakav kontakt sa alergentom. Samo budite iskreni i nikog nećete staviti u neprijatnu poziciju.

7. Ako vam se nešto ne sviđa, slobodno vratite

Ako vam se nešto ne sviđa, slobodno vratite
Foto: disney.wikia.com
Ne postoji razlog zašto biste jeli nešto što vam se ne sviđa, ili da pojedete tri četvrtine nakon što ga vratite. Ako uzmete zalogaj i stvarno vam se ne sviđa, recite konobaru, a vama će biti dozvoljeno da ga zamenite za neko drugo jelo. Ako ste u mogućnosti, recite konobaru šta vam se ne sviđa u jelu dok ga bude vraćao, kako bi obavestio kuvara o tome.

8. Zaista ne vole kad naručujete vruć čaj

Zaista ne vole kad naručujete vruć čaj
Foto: cuisineandhealth.com
Čaju treba večnost da se napravi. Držite se kafe.

9. Kada završite sa jelom, vreme je da odete

Kada završite sa jelom, vreme je da odete
Foto: theguardian.com
Što se više puta menja što sa gostima, toliko više novca za restoran i konobara. Kada platite vaš račun, razgovor nastavite negde drugde, i pustite da i ostali sednu.

10. Ne ostavljajte lošu napojnicu

Ne ostavljajte lošu napojnicu
Foto: theconversation.com
Većinu napojnica koje ostavljate se skupi i podeli konobaru, barmenu, ekipi iz kuhinje i svim ostalim članovima restorana.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email