None
10 0 1 0

NE PROPUSTITE: 9 stvari koje bi svaka žena trebala da uradi pre braka

Podeli
Društvo
Maki S.
Društvo
Oct 20, 2015

Brak je velika stvar u vašem životu i zato budite sigurne da li ste spremne za brak pre nego što kažete sudbonosno "Da".

Postoje neke stvari koje bi svakako trebalo da probate da postignete pre nego što prošetate do oltara. Tri žene, koje se bave temom seksa i veza, Dajana Kiršner, Rekel Susman i Marni Batista, sastavile su spisak stvari koje bi svaka žena trebalo da učini pre nego se odluči na “najveći” dokaz ljubavi - brak.

Idite na sastanak na slepo

To je jedna od onih stvari koje bi jednostavno svaka žena trebala da učini makar jednom u životu.

Otkrijte šta vas uzbuđuje

Ako vam treba pomoć da nađete sve svoje tačke na telu zbog kojih krv počinje da vam vri, igrajte se sa sobom. Brzo ćete shvatiti šta vas pali, a šta na vas deluje kao hladan tuš. Takođe, eksperimentišite sa različitim tipovima seksualnih partnera dok ne nađete onog koji vam najviše odgovara. I svakako recite muškarcu šta želite i volite. On će ceniti vašu iskrenost, jer nijedan muškarac ne zna da čita misli. A to ste do sada već naučile.

Stvorite život kakav želite, bez partnera

Na taj način jednom kada on uđe u vaš život, vi ste već postavili temelje. Vi ne zavisite od njega, pa ćete imati više šanse da nađete nekoga ko će voleti i vas i vaše strasti.

Sastavite listu pet vrednosti koje biste željeli da vaš partner poseduje

Ukoliko vam je bitno da vaš partner ima određeni stil života stavite to na listu kako biste se podsetili šta vam je zaista bitno. Takođe, ako primetite da vam se s vremenom menjaju prioriteti, i to je u redu. Samo sastavite novu listu, jer ono što ste u početku napisali nije nikakvo Sveto pismo. Međutim, ako muškarac s kojim se spremate da uplovite u bračnu luku ne ispunjava nijednu od navedenih stavki, za koje smatrate da su bitne, tada je pravi trenutak da razmislite o tom životu životu i vezi pre nego što se odlučite za ono “za ceo život.”

Naučite kako da budete sami, ali ne i usamljeni

Pokušajte sami sebe da izvedete na večeru ili isplanirate povremeno veče samo za sebe. Brzo ćete shvatiti da ono što odaberete da radite u tim trenucima predstavlja ono što vi zaista želite da radite. A ključno je da pronađete šta vas može usrećiti pre nego dođe neko ko bi trebao da preuzme, barem delimično, taj zadatak. Uostalom, ako imate vaše hobije u kojima uživate, podsticaćete partnera da i on uživa u svojima, što će rezultirati zdravijom vezom.

Pronađite mesto i vreme u životu posebno za vašu vezu

Ako u životu odvojite mesto za vezu, veća je šansa da će jedna kvalitetna doći i zauzeti taj prostor. Ali ako i imate vezu, ali ne odvajate za nju potrebno vreme, verujte da je velika šansa da ćete ostati bez nje.

Sa partnerom se dogovorite na koji način ćete se brinuti za finansije

Možda sami vodite svoje finansije već neko vreme, ali kada nađete osobu sa kojom želite da provedete ostatak života, spoznaja da ćete možda “morati” da delite zajednički račun može vas malo izbaciti iz takta. Zato svakako raspravite o velikim finansijskim pitanjima (recimo o potencijalnim dugovima, štednji ili dozvoljenim minusima) pre nego što stupite u brak, kako biste znali sa čim raspolažete i da li razmišljate isto.

Naučite kako izgleda poštena borba

Tačnije, rasprava. Saslušajte partnera i nemojte previše da se inatite. Ali svakako iznesite svoj stav.

Razgovarajte (dosta) o budućnosti

U idealnom svetu sve bi bilo divno, baš onako kako sun as bajke učile – Srećno do kraja života. Oboje biste radili, imali gomilu dece i živeli u kući iz snova. Saznajte šta ko želi i kako bi se ko od vas nosio u manje idealnoj situaciji. Bolje da sve čujete pre nego saznate prekasno.


(fokuzz.com / cosmopolitan.rs)
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email