None
6 0 1 3

NE OČAJAVAJTE ZBOG NEUSPEHA: 6 razloga zašto odbijanje zapravo može biti dobro po vas

Podeli
Društvo
Maki S.
Društvo
Oct 31, 2015

Ah, odbijanje. I sama reč zvuči dovoljno bolno. Možda nema većeg straha od toga da nas neko odbije, odbaci ili nam nešto uskrati, pogotovo kada nam je zaista stalo oko onoga što smo uložili – dušu, trud, ideje. Odbijanje nikada ne deluje kao dobra stvar, bar ne u trenutku.

Ono što ne razumemo u vezi s odbijanjem jeste to da je ono često samo privremeno, da nam pre ili kasnije može doneti dobro i da nas može vratiti na pravi kurs. Problem s odbijanjem nije odbijanje samo po sebi, već to što u trenutku ne razumemo da postoji šira slika. Nekada čak i ne želimo da vidimo širu sliku zato što smo suviše zauzeti time što se tešimo ili proklinjemo svet.

Evo 6 razloga zbog kojih odbijanje na kraju može da bude dobro:

1. Čeka vas nešto bolje

Čeka vas nešto bolje
Koliko puta u životu ste se osvrnuli za sobom i shvatili da vam posao, osoba u koju ste bili zaljubljeni ili stan koji ste želeli nisu bili suđeni nakon što je naišlo nešto mnogo bolje? Smejaćete se s olakšanjem kada shvatite da niste želeli prave stvari.

2. Možda niste videli širu sliku

Možda niste videli širu sliku
Ako idete na brojne razgovore na posao i nailazite samo na odbijanje, nećete ništa postići time što ćete se fokusirati na to i osećati se loše. Oni koji vas odbijaju će samo napraviti mesta za prave ljude koji će vas zaposliti.

3. Retko kad je lično (većina odbijanja zapravo nisu prava odbijanja)

Retko kad je lično (većina odbijanja zapravo nisu prava odbijanja)
Istina je da, u većini slučajeva kada nas neko odbije, problem zapravo i nije u nama. Osoba koja nas je odbila je naprosto bila fokusirana na nešto drugo. Ono što doživljavamo kao odbijanje često uopšte nije pravo odbijanje, već samo loš tajming.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email