None
5 0 1 0

5 navika srećnih parova koji su stvoreni da ostare zajedno

Podeli
Društvo
Marko M.
Društvo
Dec 08, 2017

Najbolje veze su ispunjene uspomenama i značajnim momentima. Ali, u stvarnom životu, sitnice su te koje definišu ljubav. Kolotečina svakodnevnog života jeste ta koja priča celu priču. Da, lepo je imati povremene velike moment i iskustva, ali svakodnevni rituali su ti koji su zaslužni za to da li će veza opstati ili ne. Ponašanje i karakter osobe formiraju njene dnevne navike. Isto važi i za vezu. Karakter veze je izgrađen na dnevnim navikama i ritualima. Loše navike stvaraju lošu vezu. Dobre navike stvaraju jaku vezu. Toliko je jednostavno. Najbolja stvar u vezi navika jeste što njima diriguje podsvest. One su nerazdvojni, prirodni deo veze koji vremenom postaje samo prefinjeniji. Sitnice koje čine vezu na svakodnevnom nivou određuju kvalitet te veze. Zato je važno formirati dobre navike – postupke i ritual koje religiozno sprovodimo kako bismo popravili kvalitet života. Moramo svesno doneti odluku da želimo da budemo najbolja verzija sebe. To je konstatan proces razvoja nas samih kao i naše veze. Najbolji i najjači parovi razumeju ovo i zato svakodnevno praktikuju dobre navike. Pogledajte o kojim navikama je reč.

1. Strastveno ljube jedno drugo

Strastveno ljube jedno drugo
Foto: pinterest.com
Možda deluje jednostavno, ali mnogi parovi (naročito oni koji su zajedno duže vreme) često zaboravljaju na ovo. Ljubljenje izgleda kao jednostavan gest, ali fizička intimnost je nešto što parovi ne smeju uzimati zdravo za gotovo. Svakodnevni poljupci pomažu u izgradnji jake fizičke veze između dvoje ljudi koji se vole.

2. Razgovaraju o važnim stvarima

Razgovaraju o važnim stvarima
Foto: meowgag.com
Komunikacija je kamen temeljac jake veze. Pravu komunikaciju ne treba izjednačavati sa ćaskanjem. Te dve stvari nisu iste. U redu je razgovarati o vremenu ili omiljenoj seriji. Međutim, prava komunikacija znači da se uvučete pod kožu onog drugog. Neke razgovore je teško voditi, ali se snažni parovi toga ne boje.

3. Pokušavaju da se intimno povežu

Pokušavaju da se intimno povežu
Foto: cnn.com
Povezanost se formira i uspostavlja od dana kada se upoznate. Vremenom se može razvijati ili smanjivati zavisno od toga kako se međusobno ponašate. Uspešne veze su one u kojima oba partnera rade na emotivnoj povezanosti svaki dan kako bi što više ojačali svoju vezu.

4. Daju komplimente jedno drugom i nisu rezervisani

Daju komplimente jedno drugom i nisu rezervisani
Foto: culturehook.com
Ne uzdržavajte se od komplimenata. Komplimenti su u suštini izraz ljubavi i zašto biste protraćili priliku da se još više zbližite sa partnerom. Veze su krhke. Ne postoje ograničenja koliko možete jedno drugo voleti. Što više podsećate partnera na to zašto ga volite, vaša veza će biti jača.

5. Smeju se što je više moguće

Smeju se što je više moguće
Foto: newscult.com
Veza bez smeha je istinski tužna veza. Potrudite se da se smejete svakog dana – što je više moguće. Da, kada se upoznate privlačite se fizički. Ipak, vremenom izgled bledi, a smisao za humor se razvija i postaje prefinjeniji. Nikada vam neće biti dosadno u vezi punoj smeha i života. Uvek se isplati imati pozitivan pogled na život i ljubav.

Ovo su 5 primera dnevnih navika na kojima bi trebalo da redovno radite sa partnerom. Ipak, ne ograničavajte sebe na samo ovih 5 primera. Budite kreativni i isprobavajte stvari koje vama leže. Svaka veza je jedinstvena, a ono što važi za sve jeste da je gradite na principima ljubavi, intimnosti, pažnje, razumevanja i posvećenosti. Kažu da su veze teške i to je većim delom istina. Međutim, ako se trudite i praktikujete dobre navike, otkrićete da ljubav uopšte ne mora biti komplikovana i teška.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email