None
10 0 1 0

10 ubedljivo najsrećnijih ljudi u istoriji čovečanstva (broj #8 je apsolutni pobednik!)

Podeli
Društvo
Dejan K.
Društvo
Aug 10, 2016

Ponekada smo svedoci događaja u koje nam je teško da poverujemo, ali znamo da je nemoguće da su se dogodili slučajno. Ukoliko postoji nešto što se naziva sreća, onda ona sigurno prati ovih 10 ljudi.

1. Lena Palson

Lena Palson
Foto: thatviralfeed.com
Nakon 16 godina, Lena i njen suprug Ola Palson iz Švedske, izgubili su svaku nadu da će Lena pronaći svoju burmu koju je sama dizajnirala. Dok je brala povrće u svojoj bašti, primetila je da nešto sija na Suncu. Šargarepa je rasla u prstenu, a on je sa njom izašao iz zemlje. Niko nije očekivao da će prsten proklijati sa povrćem.

2. Cutomu Jamaguči

Cutomu Jamaguči
Foto: thatviralfeed.com
Cutomu Jamaguči je jedina osoba na svetu koja je preživela oba nuklearna napada na Japan. On je bio u Hirošimi na poslovnom putu kada se dogodio napad, bio je udaljen samo 3km. Kada se vratio kući u svoj rodni grad, tri dana kasnije, preživeo je još jedan napad, napad na Nagasaki.

3. Džoan Ginter

Džoan Ginter
Foto: thatviralfeed.com
Pre 15 godina Džoan je osvojila 5.4 miliona dolara na lutriji. Ovo je nevervatno samo po sebi! Pre 10 godina opet je dobila na lutriji i to 2 miliona dolara. Ona nije odustajala od lutije, da bi 3 godine nakon toga osvojila još 3 miliona dolara, a samo 6 meseci kasnije osvojila je još 10 miliona.

4. Stiv Flejg

Stiv Flejg
Foto: thatviralfeed.com
Stiv je odrastao bez majke, ali ju je uvek tražio. Kada je počeo da radi, rekao je svojim saradnicima i šefu da celog života traži svoju majku. Svi su pretpostavili da imaju isto prezime. Kada je Stiv slučajno svom šefu spomenuo njeno prezime, ispostavilo se da je on poznaje i da ona radi u istom lancu prodavnica, samo na drugom mestu.

5. Virdžinija Fajk

Virdžinija Fajk
Foto: thatviralfeed.com
Virdžinija je godinama uplaćivala loto i uvek je koristila istu kombinaciju brojeva. 2012. godine uplatila je dva listića i na jednom je zamenila redosled cifara, ovo joj je donelo 2 miliona dolara.

6. Harison Odjegba Okene

Harison Odjegba Okene
Foto: thatviralfeed.com
Harison je Nigerijac koje je preživeo 3 dana na dnu Atlantskog okeana. On je radio kao kuvar na brodu i bio je u toaletu kada je brod počeo da tone. Srećom, uspeo je da pređe u kontrolnu sobu gde se formirala vazdušna jama. Spasioci su bili šokirani kada su ga 3 dana kasnije pronašli. On je jedini preživeli od 12 članova posade.

7. Džulijan Koepke

Džulijan Koepke
Foto: thatviralfeed.com
17-godišnja Džulijan Koepke preživela je pad aviona 1971. godine. Ona je uspela da odpuzi sa mesta nesreće uprkos izvrnutim zglobovima, posekotinama, ogrebotinama i modricama. Bila je prinuđena da sama preživljava u džungli nekoliko dana dok je lokalno stanovništvo nije spasilo. Džulijan je bila jedna koja je preživela pad aviona.

8. Marten de Jonge

Marten de Jonge
Foto: thatviralfeed.com
Marten je prežio dve avionske nesreće jer nije došao na let. On je bukirao maležanski let MH370, koji je nestao u Indijskom okeanu, jer je saznao da je let koji leti sutradan jeftiniji. Nekoliko meseci kasnije bukirao je maležanski let MH17 koji je oboren u Ukrajini. Izbegao je smrt po drugi put jer je shvatio da je sledeći let koji ide preko Franfurta jeftiniji.

9. Rešma Begum

Rešma Begum
Foto: resources3.news.com.au
Ova krojačica je preživela 17 dana u ruševini, nakon što se fabrika odeće u Banladešu obrušila. Radila je na 18-om spratu "Rana Plaza" kada je zgrada eksplodirala i obrušila se. Spasilački pas ju je osetio u ruševinama i tada je spasena. Samo je nekoliko od 400 radnika uspelo da preživi.

10. Franjo Selak

Franjo Selak
Foto: thatviralfeed.com
Ovaj hrvatski profesor muzičkog prvi put je izbegao smrt kada je voz kojim je putovao upao u ledenu reku. Nakon toga preživeo je saobraćajnu nesreću, ispao je iz aviona, i to na plast sena, dok je 19 putnika tragično poginulo. Nakon toga je preživeo kada je drugi voz sleteo sa šina i udario u autobus pun turista, svi su poginuli, osim njega. Svoju pobedu nad životom obeležio je dobitkom milion dolara na lutriji.
Image source: thatviralfeed.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email