None
15 0 1 0

NAJJEZIVIJE URBANE LEGENDE: 15 priča od kojih se ledi krv u žilama!

Podeli
Društvo
Lana L.
Društvo
Nov 01, 2015

Svi volimo da čujemo dobru urbanu legendu. Ljudi vole da se uplaše, a urbane legende odaju utisak da su zaista mogle da se dogode. Nije kao s pričama o vampirima i zombijima, za koje smo sigurni da nisu istinite – ovo su u većini slučajeva priče koje su sigurno mogle da se dese nekome nekada, što ih čini mnogo, mnogo jezivijim.

Evo 15 najjezivijih urbanih legendi iz celog sveta.

1. Bladi Meri

Bladi Meri
Ova legenda spada u jedan od najvećih klasika – ako gledajući u ogledalo 3 puta kažete "Bladi Meri", ona će se pojaviti pred vama i uskoro ćete joj se pridružiti na onom svetu.

2. Čovek s kukom

Čovek s kukom
Još jedan od klasika koji se pričaju na kampovanjima govori o čoveku koji umesto ruke ima krvavu kuku i muči par tinejdžera koji se savatavaju u mraku.

3. Poziv koji dolazi iz kuće

Poziv koji dolazi iz kuće
Devojku neko zove telefonom i plaši je, a kada pozove policiju da to prijavi, oni lociraju poziv i ispostavi se da je došao iz njene kuće!

4. Lutka klovna

Lutka klovna
Jedna od jezivijih urbanih legendi govori o bebisiterki koja roditelje dece koju čuva pita da li može nečim da pokrije jezivu lutku klovna koja stoji u uglu. Kada joj roditelji kažu da pokupi decu i beži, objašnjeno je da oni zapravo nemaju lutku klovna!

5. Ne liže vas pas po ruci

Ne liže vas pas po ruci
Ako baš želite da se prepadnete, zamislite scenario u kom vam u mraku neko liže ruku ili prste na nogama. Pretpostavite da je to vaš pas – a onda shvatite da pas uopšte nije u sobi!

6. Doberman koji se davi

Doberman koji se davi
Manje poznata urbana legenda govori o paru koji se vraća kući i vidi kako se njihov doberman guši, pa ga hitno odvedu veterinaru. Čim stignu kući, dobiju poziv od uspaničenog veterinara, koji im govori da beže iz kuće – ispostavilo se da se pas gušio jer je progutao ljudski prst!

7. Leš ispod kreveta

Leš ispod kreveta
Ima li išta jezivije od toga da uzmete sobu u hotelu i nakon nekog vremena otkrijete da se ispod kreveta nalazi leš? Ova urbana legenda je jedna od najstrašnijih upravo zbog toga što postoje slučajevi kada se ovo zaista desilo u stvarnom životu.

8. Nestala mlada

Nestala mlada
Ova legenda govori o svadbi na kojoj su se igrale žmurke. Mlada se iskrade, ode na tavan i sakrije se u staru škrinju – jedini problem je to što niko ne može da je pronađe. Kada godinama kasnije pronađu njeno telo u škrinji, ispostavi se da se poklopac slučajno zaglavio.

9. Neko je na zadnjem sedištu

Neko je na zadnjem sedištu
Postoji više varijacija ove legende, ali najčešće se radi o ženi u kolima koju preplaši radnik na benzinskoj pumpi time što pokušava da je natera da uđe unutra s njim. Ona prekasno saznaje da je on zapravo pokušavao da je spase od manijaka s nožem koji se krio na zadnjem sedištu.

10. Karmen Vinsted

Karmen Vinsted
Odlična pouka na temu „ne maltretirajte ljude" može se izvući iz legende o Karmen Vinsted, tinejdžerki koju su gurnuli u kanalizacioni otvor i koja je umrla od povreda, a onda se vratila da se sveti svojim ubicama.

11. Obešeni momak

Obešeni momak
Uz legendu o čoveku s kukom, još jedan od razloga da izbegavate savatavanje u kolima jeste legenda o obešenom dečku, koja govori o dečku koji izlazi iz kola da bi piškio, a kada devojka koja je ostala u kolima čuje lupkanje po krovu auta, ispostavlja se da je njen dečko obešen i da su zvuci koje je čula bili lupanje njegovih stopala o krov auta.

12. Nestala autostoperka

Nestala autostoperka
Ova legenda govori o čoveku koji pokupi mladu autostoperku, ali kada stigne do njene kuće, shvati da je nema na zadnjem sedištu. Kuca na vrata i saznaje da je devojka zapravo godinama ranije poginula na nekom delu tog puta!

13. Da li ti je drago što nisi upalila svetlo?

Da li ti je drago što nisi upalila svetlo?
Zastrašujuća priča koja se godinama priča po studentskim domovima govori o dve cimerke, od kojih jedna odlazi na žurku i vraća se kasno, ne paleći svetlo da ne bi probudila cimerku. Kada se probudi, otkrije da je njena cimerka brutalno ubijena, a na zidu se krvlju ispisane nalaze reči: "Da li ti je drago što nisi upalila svetlo?"

14. Hanako-san

Hanako-san
Zamislite da sedite na WC šolji i odjednom iz nje iskače duh! To je osnova legende o Hanako-san, koja se priča širom Japana i govori o duhu mrtve devojčice koji proganja ljude u školskim toaletima širom zemlje.

15. Mršavi čovek

Mršavi čovek
Legenda o "mršavom čoveku" postala je vrlo popularna u poslednjih par godina, pogotovo uz video-igricu čiji je glavni junak ova visoka, mršava, izdužena avet u crnom odelu koja proganja i ubija decu, obično u zabačenim delovima šume.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email