None
10 0 1 6

10 potpunih IDIOTSKIH saveta o preživljavanju kojima vam pune uši ceo život iako bi vas verovatno koštali glave

Podeli
Društvo
Milica P.
Društvo
Oct 06, 2016

Svet je ludo mesto i mnogo stvari može krenuti po zlu u deliću sekunde. Svako se može naći u divljini u opasnosti i dobro je znati da neki od mitova o preživljavanju mogu naneti više štete nego koristi.

1. Isisavanje zmijskog otrova

Isisavanje zmijskog otrova
Foto: businessinsider.com
Ko god da je smislio ovaj mit, bio je u zabludi. Kada osobu ujede otrovna zmija, otrov ide direktno u krvotok, tako da bi vaša pljuvačka mogla samo da izazove dodatnu infekciju na rani.

2. Pretvaranje da ste mrtvi ispred medveda

Pretvaranje da ste mrtvi ispred medveda
Foto: businessinsider.com
Postoji par pametnih strategija ako se nađete u divljini, ali ni jedna od njih ne uključuje da se pravite mrtvi. Taktike se razlikuju od medveda do medveda. Ako naletite na grizlija, treba da se lagano udaljavate. Međutim, ako naletite na crnog medveda, borite se za život.

3. Pronalaženje hrane

Pronalaženje hrane
Foto: cliparting.com
Ljudsko telo sposobno je da uradi mnoge neverovatne stvari, kao i da preživi bez hrane 6 nedelja. Naravno, sve zavisi od toga kakvo vam je zdravlje, ali ako se nađete u nekoj nevolji, prvo tražite vodu jer bez nje telo može da izdrži samo nedelju dana.

4. Pijenje vode iz kaktusa

Pijenje vode iz kaktusa
Foto: businessinsider.com
Prava činjenica je da će vam od pijenja vode iz kaktusa biti muka. Najgori simptom je povraćanje, od kojeg možete izgubiti dosta tečnosti, a tečnost je ono što vam treba.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email