None
1 0 1 0

MISTERIJA JE REŠENA: Zašto se burma nosi baš na domalom prstu? Mi imamo odgovor!

Podeli
Društvo
Jasmina G.
Društvo
Oct 18, 2015

Uvek su postojala neka pravila i neki običaji koji nam nisu bili baš najjasniji. Najviše tih običaja je vezano za večanja. Svi smo se pitali zašto se burma stavlja baš na domali prst. Iz daleke Kine stiže odgovor!

#1

Prije nego je moderna medicina ljudsko tijelo proučila i do najmanjeg detalja vjerovalo se kako upravo kroz četvrti prst na ruci prolazi vena koja vodi direktno do srca. Upravo zbog povezanosti prsta i srca ta je vena nazvana 'vena amoris', što na latinskom znači 'vena ljubavi'.

Ovaj simboličan naziv usko je povezan s tradicijom u kojoj muškarac ženi poklanja prsten koji ona nosi na prstenjaku, što opisuje čin koji bi trebao ovjekovječiti njihovu ljubav.

No Kinezi imaju još jednu, vrlo zanimljivu i romantičnu priču koju možete isprobati i sami te se uvjeriti kako tajna i snažna veza između partnera itekako postoji.

Prema kineskom učenju svaki prst na ruci simbolizira jedan dio vas:
- Palac - vaši roditelji
- Kažiprst - vaša braća i sestre
- Srednji prst - vi sami
- Prstenjak - vaš muž ili žena
- Mali prst - vaša djeca
Spojite li jagodice prstiju lijeve i desne ruke, a srednje prste savijete prema unutra te ih spojite cijelim srednjim djelom, dobivate položaj koji će vam otkriti ovu romantičnu simboliku.

- Pokušate li odvojiti palce, uspjet ćete. Razlog je taj što ćete se i vi kad-tad odvojiti od svojih roditelja i započeti svoj samostalni život.

- Pokušate li odvojiti kažiprste, uspjet ćete. Razlog je taj što će se i vaša braća i sestre odvojiti i zasnovati svoju obitelj.

- Pokušate li odvojiti male prste, uspjet ćete. Razlog je taj što će vaša djeca odrasti te će i oni otići i započeti samostalan život.

- Pokušate li odvojiti prstenjake, nećete uspjeti. Razlog je taj što je muškarcu i ženi suđeno da cijeli život ostanu zajedno, nerazdvojni.

(Fokuzz.com / zadovoljna.dnevnik.hr)
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email