None
8 0 1 0

8 loših ljubavnih saveta koji mogu uništiti i najveću ljubav

Podeli
Društvo
Helena S.
Društvo
Nov 20, 2017

Posltoje različiti saveti. Porodica i prijatelji predtsavljaju naš oslonac i imaju najbolje namere, drugi pak mogu da nam pokvare vezu dajući loše savete iz čiste ljubomore ili pakosti. Ipak, ponekad čak i najiskrenije reči mudrosti mogu imati loš uticaj na našu vezu. Kako ne biste bili u nedoumici koga da poslušate, a koga ne, psiholozi su izdvojili savete koje bi trebalo da izbegnete po svaku cenu ako želite da vaša veza bude zdrava i trajna.

1. "Trebalo bi da pronađeš neku bolju priliku"

"Trebalo bi da pronađeš neku bolju priliku"
Foto: redgranitepictures.com
Ako ste sa nekim u vezi samo iz određene lične koristi, možda ste na pogrešnom koloseku. Korist, kako psiholozi tvrde, nikad ne može biti dobar razlog da započnete ili okončate vezu. Ukoliko se samo njme vodite, možete uništiti zaista srećan brak ili da započnete život koji vam neće doneti nimalo sreće i radosti.

2. "Pokaži im ko je šef. Ne dozvoli da te iko vuče za nos"

"Pokaži im ko je šef. Ne dozvoli da te iko vuče za nos"
Foto: goldcrestfilms.com
Pre svega, partneri imaju različita polja odgovornosti u vezi i potpuno je normalno da date jedno drugom vodeću ulogu u vezi s vremena na vreme. Samo uzajamno razumevanje i poštovanje vodi u uspešan brak i čini ga stabilnim i jakim.

3. "Mora da bude vrlo romantičan/romantična!"

"Mora da bude vrlo romantičan/romantična!"
Foto: paramount.com
Psiholozi tvrde da postoji određeni romantični period u svakoj vezi koji obično prođe posle nekog vremena. Partneri ne mogu živeti ceo život kao da su u romantičnoj komediji, odlepivši od sreće svaki put kada se se vide. Iz tog razloga ne možete zahtevati od partnera da ostanete u fazi medenog meseca sve vreme. Svaka veza ima različite faze razvoja i svaka od njih ima svojih prednosti.

4. "Samo ćuti. Nemoj da pogoršavaš stvari"

"Samo ćuti. Nemoj da pogoršavaš stvari"
Foto: foxmovies.com
Gotovo je nemoguće izbeći sukobe u vezi. Međutim, najbolje je rešavati konflikte čim do njih dođe. Ne treba da potiskujute svoja osećanja i čekate da jednog dana ekplodirate, jer to može dovesti do nepoporavljive štete. Ne igrajte na kartu žrtve. Umesto toga, razgovarajte o svojim osećanjima sa partnerom.

5. "Proveravaj mu/joj poruke i pozive. Imaš pravo na to"

"Proveravaj mu/joj poruke i pozive. Imaš pravo na to"
Foto: summitentertainmentgroup.com
Takva vrsta mešanja u ličnoi život partnera kao što su stalni pozivi, čitanje poruka, praćenje lokacije, smatra se prvim korakom ka nasilničkom ponašanju u porodici. Nasilje nije samo fizičko, već i emocionalno. Ne slušajte ovakvu vrstu saveta i ne pravite partnera taocem svoje ljubomore.

6. "Podsećaj ga da ono što zarađuje nije dovoljno"

"Podsećaj ga da ono što zarađuje nije dovoljno"
Foto: timburton.com
Ovaj savet je odličan način da mali nesporazum pretvorite u ogromnu svađu. I sami znate da, ukoliko želite, možete naći mnoštvo uzajamnih zamerki da stvar napravite još gorom. Psiholozi savetuju da o ovakvim pitanjima nikako ne smete raspravljati svakodnevno i svakako, potrudite se da ih ne spominjete tokom velikh svađa.

7. "Gledaj me i uči"

"Gledaj me i uči"
Foto: marvel.com
Učenje nekoga sopstvenim primerom ispravno je kada su u pitanju deca, a ne ljubavni partneri. Vi niste dete i ne treba da imitirate nečije tuđe ponašanje. Ako imate poteškoća u braku, pokušajte da ne gledate u druge porodice i kopirate njihov način života. Ipak, ovo ne znači da ne treba da pokušate da izbegnete neke greške koje drugi prave.

8. Vi najbolje poznajete situaciju iznutra

Vi najbolje poznajete situaciju iznutra
Zbog čega onda imamo običaj da slušamo tuđe reči koje nam ne donose nikakvo dobro? Možda zato što verujemo da ljudi spolja vide stvari mnogo bolje i daju nam racionalan savet.
Međutim, ovo je veoma nesiguran put jer je svaka veza vrlo složena i prepuna detalja koje ne zna niko drugi osim vas dvoje. Zato treba da slušamo samo sopstveni razum i pratimo sopstveno srce.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email