None
8 0 1 0

8 čudnih stvari koje će ojačati vašu vezu ili brak

Podeli
Društvo
Milos R.
Društvo
Jul 08, 2017

Postoje mnogi stereotipi o tome kako izgleda dobra veza i kako partneri treba da se ponašaju. Tako često čujemo da se uspešan par nikada ne svađa, da među njima ne sme imati ni mrvice ljubomore i pregršt sličnih saveta. Svakako, ne tvrdimo da su svi ovi saveti nužno loši, ali postoje neke stvari koji na prvi pogled mogu izgledati pogrešno, ali su zapravo jako dobre i mogu vam pomoći da ojačate svoju vezu.

1. Sukobi

Sukobi
Foto: brightside.me
Ako u vezi ne postoje konflikti, nema ni poverenja. Ako sva osećanja držite u sebi, u vezi nema napretka. Svađe nam pomažu da se oslobodimo besa i kažemo partneru šta nam se ne dopada. Otkrićete svoje i njegove slabosti i mnogo bolje razumeti jedno drugo..

2. Flertovanje

Flertovanje
Foto: brightside.me
Povremeni flert nam pomaže da sačuvamo osećaj privlačnosti. Kada flertujemo, osećamo se atraktivno, što nam podiže raspoloženje i samopouzdanje.
Postoji li granica koju ne smemo preći? Da, ako kažemo ili uradimo nešto što bi povredilo i uvredilo partnera.

3. Zdrava sebičnost

Zdrava sebičnost
Foto: brightside.me
Da bi veza bila uspešna, moramo pre svega voditi računa o sebi i svojim potrebama i biti dovoljno čvrsti da se zauzmemo za sebe. Važno je da imamo svoj lični prostor, vreme, interesovanja, hobije. U suprotnom, nagomilalo bi se nezadovoljstvo, što bi dovelo do sukoba.

4. Život u teškim uslovima

Život u teškim uslovima
Foto: brightside.me
Svaki par prolazi kroz krize i zato je važno da naučite da se zajedno nosite sa teškoćama, nezadovoljstvom i teškim uslovima, a ne da zalupite vratima i raskinete i na najmanji nagoveštaj poteškoća.

5. Distanca i vreme za sebe

Distanca i vreme za sebe
Foto: brightside.me
Ako stalno provodite vreme zajedno, veza će vam sigurno postati dosadna. Kada dve ličnosti postanu jedno "mi", to će sigurno dovesti do manjka interesovanja i strasti. Psiholozi zato preporučuju da se povremeno odmorite jedno od drugog. Nakon toga će vam svaki susret biti još slađi.

6. Potpuna iskrenost

Potpuna iskrenost
Foto: brightside.me
Govoriti samo golu istinu uvek je u najmanju ruku glupo. "Moja mama te ne voli", "Mnogo si se ugojia posle trudnoće" nisu reči koje bi tebalo da kažete voljenoj osobi. Ako nekoga cenite, birajte reči i način na koji joj se obraćate. Neke stvari čak nisu ni vredne pomena.

7. Zauzimanje za sebe

Zauzimanje za sebe
Foto: brightside.me
Mnogi se odreknu svojih hobija, prijatelja i potreba kako bi se prilagodili partneru. Međutim, pre ili kasnije to će dovesti do nagomilavanja nezadovoljstva, koje će nesumnjivo dovesti do sukoba.
Svako žrtvovanje sebe jedna je vrsta ucene u ovakvim otrovnom vezama, jer na ovaj način vi zahtevate da i vaš partner uradi isto.

8. Preterana briga

Preterana briga
Foto: brightside.me
Obigravanja oko partnera, pogađanje šta on želi, preterana brižnost kada vam to niko ne traži, ili drugim rečima roditeljsko ponašanje, nije nešto što treba raditi u vezi.
Prvo, to je iritantno. Odrasloj osobi treba partner, ne roditelj. Drugo, ovo ubija varnice između vas, jer će partner posvesno početi da vas gleda kao roditelja.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email