None
10 0 1 0

LJUBAV ILI SAMO VELIKA LAŽ? 10 faktora koji će vam pokazati da li ste u vezi koja će trajati zauvek

Podeli
Društvo
Helena S.
Društvo
Nov 25, 2015

Ponekad smo ludi za nekim, a da ga/ju zapravo ne poznamo. Sami u glavi stvaramo karakteristike i zaljubimo se u svoju predodžbu te osobe. Ali, kada ste konačno zajedno, kako saznati da je vaša veza zaista dobra i kvalitetna?

1. Vi ste odgovorni za svoju sreću

Vi ste odgovorni za svoju sreću
Mnogi ljudi misle kako će postati srećniji i postati bolja, ispunjenija osoba kad sretnu pravu osobu. Ne, to onda znači da ste parazit. Još uvek ne znate da sami trebate stvarati sreću, a ne očekivati to od nekog drugog. Prvo nauči da budeš srećan sam kako bi uživao sreću udvoje.

2. Nijedna strana ne pokušava da kontroliše ili "popravi" drugu

Nijedna strana ne pokušava da kontroliše ili "popravi" drugu
Ukoliko želite promene u odnosu, one se ne rade tako što primoravate partnera da se "popravi" ili odustanete ako dođete do problema. Rešenje problema ste vi. Radite na sebi.

3. Zajednički donosite odluke

Zajednički donosite odluke
Ako jedna strana ima značajnu prednost u donošenju odluka zajedničkog života, vaš odnos onda nije "unija ljubavi".

4. Konstruktivno rešavanje konflikta

Konstruktivno rešavanje konflikta
Konflikti su normalna pojava. Uspešnost rešavanja problema i nesuglasica leži u tome na koji način ih rešavate. Nije dobro zanemarivati probleme i gurati ih pod tepih. Svi se spotaknu o kamenčić, a ne o brdo. Redovno razgovarajte i pričajte o tome kako da obogatite vaš odnos.

5. Delite osećanja iskreno i otvoreno

Delite osećanja iskreno i otvoreno
U zdravoj vezi, partneri dele svoja osećanja i poštuju osećanja ovog drugog. Dobar partner može da prepozna vaša osećanja i da vam pomogne da zajednički rešite moguće probleme kako do većih ne bi dolazilo u budućnosti.

6. Svaka strana ima vremena da se bavi sobom

Svaka strana ima vremena da se bavi sobom
Oboje razumete da vam treba malo vremena za sebe, za vaše hobije, aktivnosti i stvari koje volite. Tako da oboje budete malo "sebični" i uživajte u stvarima koje volite, dajući ljubavi slobodu.

7. Obe strane su spremne da žrtvuju nešto zarad dobrog odnosa

Obe strane su spremne da žrtvuju nešto zarad dobrog odnosa
U kvalitetnoj i stabilnoj vezi, obe strane će razmotriti mišljenja drugog, bilo da se radi o nekoj važnoj stvari ili o sitnicama, pa čak iako je u pitanju mesto izlaska, organizovanje putovanja ili eventualna promena posla.

8. Nećete se baš uvek slagati s partnerovim mišljenjem

Nećete se baš uvek slagati s partnerovim mišljenjem
Razlika u mišljenju nije razlog da se prekine odnos. Ako volite jedno drugo, poštovaćete njegovo mišljenje, a to znači da niste egoista i da mislite i na druge.

9. Verujte svojim osećanjima

Verujte svojim osećanjima
Verujte svojoj intuiciji i svom unutrašnjem glasu. Ako smatrate da je vaš odnos stvarno nešto vredno, onda obe strane treba da se angažuju i spremno da krenu kroz dobre i loše periode rasta vaše veze.

10. Želiš da budete zajedno zbog vas kao para

Želiš da budete zajedno zbog vas kao para
Želiš da budeš s partnerom jer ti je lepo s njim, a ne zbog činjenice što on ima dobar auto. Zapitajte se šta karakteriše vaš dobar odnos. Šta je dobro, a šta može biti još bolje, ili možda trenutni odnos, nije odnos za vas.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email