None
9 0 1 0

KARIJERA ILI VEZA: 8 razloga zašto bi karijeru trebalo staviti pre veze

Podeli
Društvo
Mirka S.
Društvo
Oct 22, 2015

Ako ste se ikada dvoumili, ovaj tekst će vam otkloniti sve sumlje i pokazati vam da je karijera mnogo važnija od ljubavi!

Koliko god da je lepo i zdravo biti zaljubljen u 20-im, to je jednako idealan period za početak građenje karijere. I zaista ga treba maksimalno iskoristiti....

Mnogi se isključivo opredele za ljubav, zanemarujući fakultet i samu karijeru, nesvesno praveći grešku koja će ih kasnije skupo koštati. Naravno, ne kažemo da ne treba da se zaljubite, već da samo uskladite jedno sa drugim i imate u vidu da karijera zapravo trenutno treba da vam bude na listi prioriteta.

Evo i zašto...

Tvoja karijera se zasniva na tudu, a veza na sreći

Dakle, upoznali ste ljubav svog života dok je prelazio ulicu, u baru ili na moru? Čestitamo, imate sreće. Jasno je da ste oboje bili na pravom mestu, u pravo vreme.

Međutim, vaš posao će zahtevati malo više požrtvovanja od toga. Setite se samo koliko godina unazad ste radili na ostvarenju svog cilja. Koliko učenja, prakse, prekovremenog rada i usavršavanja, a sve kako bi vaš CV bio dovoljno dobar. Vi ste odgovorni za vaš uspeh u karijeri, što je mnogo teže postići u odnosu na dobar sudar.

Tvoja karijera se zasniva na intelektu, a veza na leptirićima

Loša stvar u vezama? Hteli ili ne, vi uvek zavisite od hira druge osobe. Jednostavno partnerove emocije, poput sreće, tuge, ljutnje, konfuzije ili bola postaju sada i vaše.

Vaša karijera se sastoji od jasnijih i čvršćih stvari od toga. U poslu vi se uvek nalazite u procesu učenja, koje je progresivno i produktivno svakoga dana. Vi na taj način gradite dobre veštine i postajete bolja osoba, zato što stalno radite na sebi i mentalno napredujete i rastete.

Imaš potpunu kontrolu nad karijerom, dok veza ima punu kontrolu nad tobom

Postoje parovi koji imaju kontrolu nad svim situacijama- od posla do same veze, ali oni su zaista mnogo retki. Jednostavno, veza često preuzme glavnu ulogu, diktirajući vaš raspored.

S druge strane, karijera je nešto što se vremenom gradi i raste. Naravno, ona zahteva težak radi i planiranje aktivnosti, ali baš zato što se zasniva na tome, vi vremenom dobijate punu moć i kontrolu.

Tvoja karijera može da "razbije" banku, a dečko srce

To je igra brojeva. Većina veza- bez obzira koliko su predivne na početku- vremenom se raspadnu. Već vam je poznato da su stope razvoda toliko velike, da je ta cifra dovoljna da uplaši mlade od vereničkog prstena. Kada vas vaš partner vara, ostavlja ili se jednostavno ponaša ko kreten, osećate se loše, slomljeno i tužno...

Kada je reč o karijeri, ona vas uvek nagrađuje za vreme i trud koji ste uložili. Vikendi provedeni u kancelariji će vas zasigurno dovesti do napretka. Naravno, često se dešava da posao ne ide baš najbolje, ali budite sigurni, da svaki mali korak koji napravite vas približava boljoj poslovnoj prilici.

Tvoja karijera te ispunjava, a dečko samo dopunjuje

Svako voli da se oseti ponosno zbog nečega. Razlog može biti dobar sastanak ili uspešan razgovor sa šefom, nakon čega se javlja euforija i osećaj zadovoljstva. Posebno nakon napornog dana, kada osećamo da smo završili važnu stvar. Jasno je da samo uspeh i karijera mogu da izazovu taj osećaj ispunjenosti, u odnosu na vezu, koja jednostavno samo dopunjuje stvari.

Tvoja karijera je plan A, a tvoj dečko razlog zašto postoji plan B

Uspeh treba uvek da bude jedan od najvažnijih prioriteta i da ima prednost nad drugim stvarima. Naravno, u normalnoj meri, bez preterivanja. Znati da vaša karijera zavisi samo od vas, vaših ruku i uma, budi osećaj želje za napretkom. I to je plan A.

U bilo kom drugom slučaju- ako vaš dečko zaboravi da stavi kondom, jasno vam je da ćete brzinom svetlosti potrčati za njim – i planom B.

Vaša karijera će uvek biti odraz vas, dok greška vašeg dečka može da vam promeni život za 360 stepeni, i tada je teško promeniti neke stvari.

Uvek možete da radite na karijeri, dok će vas veza samo ograničavati

Sećate li se svih večeri koje ste proveli učeći, volontiranja i pisanja CV-a? I skype intervjua? Bez obzira na trenutnu situaciju, uvek možete da se vratite nazad u igru, da se usavršavate i edukujete. Ili vratite poslu o kojem ste toliko maštali...

Veze se uvek zasnivaju na mnogo pitanja. Neko je uvek na suprotnoj strani, ili ljut i razočaran na partnera. To je pravo minsko polje emocija i drame, pa zašto trpeti to? Vaša karijera će uvek biti jedan logičak nastavak prethodnih dostignuća u vašem životu. Vaša veza? Ne baš.

Tvoja karijera predstavlja budućnost, a veza neizvesnost

Kada je reč o karijeri, jasno vam je da uvek dobijete onoliko koliko date. Ako uložite mnogo energije, znate da će se to odraziti na duge staze.

Ako pričamo o vezama, budite sigurni da takva garancija ne postoji. Bez obzira koliko vremena ili truda uložite, može se završiti u sekundi.


(fokuzz.com / cosmopolitan.rs)
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email