None
12 0 1 0

KAKO ŽIVETI SREĆNIJE: Prestanite da radite ovih 12 stvari i vaš život će se promeniti iz korena!

Podeli
Društvo
Milica R.
Društvo
Nov 13, 2015

Dva "obožavaoca ljudske duše", pisci, Mark i Angelo, smislili su listu stvari koje morate prestati da radite sami sebi kako biste bili srećniji i ispunjeniji.

1. Prestanite da provodite vreme sa pogrešnim ljudima

Prestanite da provodite vreme sa pogrešnim ljudima
Život je suviše kratak da bismo provodili vreme sa ljudima koji crpe našu sreću. Ako vas neko želi u svom životu, oni će napraviti mesta za tebe. Nikad, nikad se ne trudite da budete u blizini onih koji ne vide koliko vredite. I zapamtite, nisu pravi prijatelji oni koji su tu samo kada vam je dobro, nego oni koji su tu i kada vam je najgore.

2. Prestanite da bežite od svojih problema

Prestanite da bežite od svojih problema
Suočite se sa njima. Ne, to neće biti lako. Ne postoji osoba na svetu koja je u stanju da svaki stojički podnese svaki udarac bačen na njih. Mi ne bi trebalo da budemo u mogućnosti da odmah rešavamo probleme. To nije način na koji smo napravljeni. U stvari, mi smo napravljeni da se uznemirimo, tugujemo, povredimo i padamo. Zato što je cela svrha života - da se suočimo sa problemima, da učimo ,da se adaptiramo i rešimo ih tokom vremena. To je ono što nas na kraju oblikuje u osobu koju postajemo.

3. Prestanite lagati sami sebe

Prestanite lagati sami sebe
Možete lagati bilo koga drugog na svetu, ali ne možete lagati sebe. Naši životi poboljšaće se tek kada napravimo prave korake, a prvi i najteži korak je biti iskren prema sebi.

4. Prestanite stavljati svoje potrebe na poslednje mesto

Prestanite stavljati svoje potrebe na poslednje mesto
Najbolnija stvar je izgubiti sebe dok volite druge i zaboraviti da ste i vi sami veoma posebni. Da, pomažite drugima; ali pomozite i sebi. Ako je ikada postojao trenutak da zapratite svoju strast i uradite nešto što je važno za vas, taj trenutak je sada.

5. Prestanite biti nešto što niste

Prestanite biti nešto što niste
Jedan od najvećih izazova u životu je biti ono što jesi u svetu koji pokušava da vas napravi da budete kao i svi drugi.Neko će uvek biti lepši, neko će uvek biti pametniji, neko će uvek biti mlađi,, ali oni nikada neće biti vi! Ne menjajte sebe da biste se svideli drugima. Budite ono što jeste i pravi ljudi će vas voleti baš takvog!

6. Prestanite da živite u prošlosti

Prestanite da živite u prošlosti
Ne možete započeti novo poglavlje svoga života, ukoliko iznova čitate prethodno.

7. Prestanite da pokušavate da kupite svoju sreću

Prestanite da pokušavate da kupite svoju sreću
Mnoge stvari za kojima žudimo su skupe. Ali zapravo, stvari koje nas čine srećnima su besplatne - ljubav, smeh i strast prema onome što radimo!

8. Prestanite odbijati da uđete u novu vezu jer se prethodna loše završila

Prestanite odbijati da uđete u novu vezu jer se prethodna loše završila
Shvatićete da svaka osoba koju upoznate tokom života ima neku ulogu. Neke osobe će vas testirati, neke će vas iskoristiti, a neke će vas naučiti. Najvažnije je znati da će neke od tih osoba izvući ono najlepse i najbolje iz vas!

9. Prestanite da se pravdate drugima

Prestanite da se pravdate drugima
Vaši prijatelji to ne žele, a vaši neprijatelji vam neće verovati. Radite ono za šta iz sveg srca verujete da je ispravno.

10. Prestanite da prelazite preko lepote malih stvari

Prestanite da prelazite preko lepote malih stvari
Uživajte u malim stvarima, jer se može desiti da kada pogledate u prošlost, shvatite da su zapravo to bile velike stvari. Najlepši delići života biće oni kratki momenti u kojima ste delili osmeh sa nekim do koga vam je stalo.

11. Prestanite da pokušavate da sve odradite savršeno

Prestanite da pokušavate da sve odradite savršeno
Pravi svet ne nagrađuje perfekcioniste, nagrađuje ljude koji stvar odrade do kraja.

12. Prestanite toliko da brinete

Prestanite toliko da brinete
Brigom nećete sutra osloboditi svojih opterećenja, uskratićete radost današnjem danu. Jedan od načina da proverite da li je nešto vredno briga, jeste da sebi postavite pitanje: "Da li će ovo biti važno za godinu dana? Tri? Pet godina?". Ako neće, onda nije vredno brinuti se oko toga.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email