None
7 0 1 0

KAKO PREPOZNATI PRAVOG PRIJATELJA: 7 stvari koje će vam pomoći da otkrijete da li se družite sa pravom osobom

Podeli
Društvo
Helena S.
Društvo
Oct 25, 2015

Ako se družite sa pogrešnom osobom, otkrijte to na vreme.

Nikad se ne drži dogovora
Kašnjenje je sastavni deo života. Ponekad nema nikakve veze s pojedincem, nego je uslovljeno višim silama poput gužve u saobraćaju ili naglom promenom rasporeda vožnje sredstava javnog prevoza.

Ali ako u svom životu imate osobu koja večito kasni, nikada se ne drži dogovora i misli da se vi bespotrebno živcirate oko tih njenih "simpatičnih" karakteristika, pred sobom imate kvazi-prijatelja koji ne poštuje ni vaše vreme, ni vas kao osobu.

Govori samo o sebi

Svi imamo potrebu za poveravanjem svojim prijateljima, deljenjem dobrih i loših stvari u životu i povremenim držanjem monologa kad se uhvatimo u koštac s nekim problemom.

Znak za uzbunu trebalo bi da se uključi ako u svom životu imate osobu koja neprestano prebacuje razgovor na sebe i svoja stajališta i ne mari za vaše mišljenje. Postoji li rečenica koju ta osoba ne počinje sa "Ja"?

Nabacuje se momcima koji ti se sviđaju

Svaka devojka je barem jednom u životu imala drugaricu u nekoj fazi života koja je flertovala s muškarcima koji su se njoj sviđali. Ovaj klasični psihološki poriv za privlačenjem pažnje i "lečenje" niskog nivoa samopouzdanja jasan je znak za uzbunu odnosno pokazatelj da je pravi trenutak za nove prijatelje.

Izbegava te kad ima dečka

Prijatelji koji vas zovu samo kada nisu u ljubavnoj vezi i nemaju planova za vikend, zapravo uopšte nisu vaši prijatelji.

Ne raduje se vašim uspesima

Kad podeliš vest o veridbi, novom poslu ili nekoj drugoj uzbudljivoj promeni u životu, očekuješ od drugarica da se raduju tvojoj sreći. Ako s druge strane dobiješ mlaku reakciju ili prebacivanje na drugu temu bez obrazloženja, u društvu si osobe kojoj nije dovoljno stalo do tebe ili je ljubomorna na vaša postignuća.

Misli negativno

Svaka je osoba zaslužila da živi srećan i ispunjen život, ali ako se družiš s osobama, koje razmišljaju samo o crnim mislima i vi ćete postati opterećeni negativnim mislima.

Njima nijedan kafić ili trgovina nisu dovoljno zanimljivi, a svaka predložena aktivnost dosadna je i naporna. Prepoznajete li ovaj način ponašanja u ljudima s kojima provodite vreme, možda bi trebalo da se okrenete pozitivnijim uticajima u životu.

Utiče loše na vas

Ko nije popustio pritisku okoline i povremeno otpustio društvene "kočnice" sa svojim prijateljima na nekoj ludoj zabavi? Uživanje u povremenim zabavama sastavni je deo odrastanja i života.

Međutim, ako si okružena osobama koje su zainteresovane samo za provod, koje vas sprečavaju u obavljanju svakodnevnih dužnosti i mame vas na oblike ponašanja koje se graniči sa zakonom – to je jasan znak da je pored vas loš i neiskren prijatelj.


(fokuzz.com / cosmopolitan.rs)
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email