None
11 0 1 0

KAKO DO SREĆNOG ŽIVOTA: 11 navika koje svaka žena mora da stekne do svoje 30. godine

Podeli
Društvo
Sanja O.
Društvo
Oct 29, 2015

Postoje navike i običaji koje bi svako od nas trebalo da usvoji. Što smo stariji trebalo bi da osećamo veću odgovornost prema sebi samima kako bismo bili zadovoljniji i srećniji!

1. Dnevna rutina šminkanja

Svakoj ženi život u tridesetima će biti puno jednostavniji ako ima jutarnju rutinu šminkanja koja ne traje dugo. U tim godinama trebali biste znati koje boje vam stoje i kakva dekorativna kozmetika paše vašoj koži.

2. Frizura za svaki dan

Isto kao i sa šminkom, do ulaska u četvrtu deceniju e života žene bi trebale znati koja frizura im najbolje stoji. Svakodnevica će biti puno lakša ako imate 'razrađenu' dnevnu frizuru kao i onu za večer i svečanije prilike.

3. Rutina nege kože

Vreme je da počnete obraćati pažnju na sitne, ali i izraženije bore. Zakon je da lice svako veče pre odlaska na spavanje treba očistiti i nahraniti hidratantnom kremom.

4. Pravilan raspored spavanja

Sad kad ste 'velika cura' trebali biste se oprostiti od besanih noći, 'preživljavanja' radnog dana nakon samo četiri sata sna, ostajanja budnima do kasnih sati. Na spavanje idite u normalno vreme, budite se ranije i pazite da odspavate preporučenih sedam do osam sati.

5. Redovno vežbanje

Nakon što 'prevalimo' tridesetu metabolizam se počne usporavati zbog čega bi redovno vežbanje trebalo postati deo rutina. Ne samo zbog održavanja linije već i zdravlja srca i sveukupnog fizičkog zdravlja.

6. Planiranje finansija

Redovito plaćanje računa, kredita i razumno trošenje novaca deo su sveta odraslih. Koliko god vam je to moguće, ono što zaradite trebali biste rasporediti da vam traje do iduće plate.

7. Imati izabranog ginekologa

Svaka žena koja uđe u tridesete trebala bi imati izabranog ginekologa i jednom godišnje odlaziti na PAPA pregled što je deo osnovne zdravstvene zaštite žene. Takođe bi trebala paziti na zdravlje i otići kod doktora ako primeti da nešto ne valja, a ne čekati da prođe samo od sebe.

8. Znati šta se događa u svetu

To ne znači da svaki dan morate pratiti vesti, ali o glavnim događajima u svetu trebali biste imati pojma. To, naravno, uključuje i politiku.

9. Imati zdravu 'vezu' sa mobilnim

To znači da biste trebali znati kad treba odložiti mobilni, a ne da ga koristiti automatski, na primer pregledavajući društvene mreže kad vam je dosadno. Pročitajte knjigu na suncu, otiđite na ručak s prijateljicama i budite prisutni u vlastitom životu.

10. Znati što želite i što ne želite u vezama

To vredi i za prijateljske i za intimne veze. Do 30. godine trebate naučiti što želite, što ne želite i na kakve ste kompromise spremni.

11. Voleti samu sebe

Naučiti voleti samu sebe najveća je ljubav koju možete osetiti. Voleti samoga sebe znači gledati život iz potpuno nove, bolje perspektive. Sa 30 godina zaslužili ste da sami sebi budete na prvom mestu.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email