None
7 0 1 0

KAKO DO POSLA: 7 lakih trikova kako da zablistate na sledećem razgovoru za posao!

Podeli
Društvo
Milica R.
Društvo
Jan 23, 2016

Kada je reč o intervjuima za posao, način na koji se ponašate podjednako je bitan kao i ono što govorite. Dok svesno odgovarate na pitanja koje vam potencijlni poslodavci postavljaju, vaš govor tela na podsvesnom nivou otkriva vašu ličnost i stav.

Kako da znate da li svojim govorom tela šaljete pravu poruku? Nastavite da čitate i saznajte!

1. Zagrejte se

Zagrejte se
Foto: argentus.com
Kada stignete na razgovor ranije, idite do toaleta i zagrejte ruke, ili pod mlazom tople vode ili pomoću sušilice za ruke. Suve i tople ruke znak su samopouzdanja. Hladne i vlažne šake prilikom rukovanja neverovatno odbijaju na podsvesnom nivou.

2. Pratite pokrete osobe koja vas intervjuiše

Pratite pokrete osobe koja vas intervjuiše
Foto: marketiin.files.wordpress.com
Gestikulirajte na isti način kao osoba koja vas intervjuiše – tako ćete joj na podsvesnom nivou delovati bliskije. Međutim, nikako nemojte kopirati svaki njen pokret jer će to delovati čudno i neprijatno. Ako osoba koja vas intervjuiše počeše nos levom rukom, dodirnite lice desnom šakom; ako prekrsti levu preko desne noge, prekrstite noge suprotno.

3. Ne žurite

Ne žurite
Foto: i.guim.co.uk
Možda ćete želeti odmah da odgovorite na svako pitanje, ali nemojte se plašiti toga da sačekate nekoliko sekundi da priberete misli. Ne samo da će odgovori biti bolje formulisani nego ćete i delovati samopouzdanije.

4. Obratite pažnju na svoj govor tela

Obratite pažnju na svoj govor tela
Foto: bostonherald.com
Nervozni gestovi, kao što su pucketanje prstima ili kliktanje hemijskom olovkom mogu da odaju pogrešan utisak. Na primer, izbegavajte da prekrštate ruke jer to na podsvesnom nivou šalje poruku da se zatvarate u sebe i da ne želite da sarađujete. Takođe, ne vrpoljite se previše jer će osobi koja vas intervjuiše biti neprijatno kad vidi koliko ste nervozni.

5. Povežite se s osobom koja vas intervjuiše

Povežite se s osobom koja vas intervjuiše
Foto: aici.mx
Ako se lično povežete s ljudima koji vas intervjuišu, bićete im dopadljiviji i bolje će vas zapamtiti. Suptilno im uputite kompliment o pitanju koje su vam postavili ili o nekom aspektu njihove ličnosti. Pokušajte da pronađete način da se povežete s njima, na primer, prokomentarišite porodičnu sliku koju drže na stolu ili pričajte o sportu.

6. Vizualizujte svoj idealni razgovor za posao

Vizualizujte svoj idealni razgovor za posao
Foto: inovizion.com
Vizualizujte kako briljirate na razgovoru nekoliko dana pre njega. Na primer, ako ste inače nervozni i odgovarate prvo što vam padne na pamet, vizualizujte kako staloženo odgovarate na pitanja, pa ćete lakše evocirati takvo raspoloženje na pravom razgovoru.

7. Pročitajte izraze lica onih koji vas intervjuišu

Pročitajte izraze lica onih koji vas intervjuišu
Foto: techproinc.files.wordpress.com
Njihov govor tela vam može pružiti vredne informacije o tome da li vam dobro ide. Na primer, ako vas gledaju u oči i ne skreću pogled neko vreme, verovatno očekuju da nešto detaljnije objasnite. Ako obratite pažnju na ovakve detalje, to će vam pomoći da svoje odgovore uskladite s njihovim očekivanjima.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email