None

Ako želite da sačuvate vaš brak, ovo su saveti koje MORATE pratiti i poštovati

Podeli
Društvo
Dejan K.
Društvo
Feb 03, 2016

Niko ne zna šta se zaista u nečijem braku dešava, osim dvoje ljudi koji su u njemu. Svako ima uspone i padove. U jednom trenutku ćete misliti da živite romansu, a drugom da padate u ponor. Sve je to normalno, brakovi imaju svoje loše momente, a nekad je potrebno samo da shvatite šta značite jedno drugom i stvari će doći na svoje mesto. Međutim nekada nije tako i stvari stvarno izgledaju loše, ali opet, duboko u sebi znate da to nije kraj priče i da se vredi boriti za voljenu osobu.

Komunicirajte

Komunicirajte
Nijedan problem, bez obzira na to koliko ozbiljan bio, neće biti rešen ako ne sednete i popričate sa partnerom o njemu. Komunikacija je osnov za svaku dobru vezu.

Slušajte

Slušajte
Naravno, nije sve u slušanju i pričanju. Veoma je bitno da vodite računa o tome šta partner priča i da budete tu za njega, bilo da je reč o rupi na putu ili kako je proveo/la dan na poslu. Naravno ako je slušanje jednostrano, naglasite partneru da je njegov red da "načulji uši".

Svađajte se "pošteno"

Svađajte se "pošteno"
Kada počnete da ispoljavate određene sitnice koje smetaju, normalno je da će doći do čarki i razmirica. Treba da shvatite da je normalno svađati se i raspravljati, ali samo ako se odvija u dobrom pravcu. Nemojte da dozvolite da vređate svog pratnera ili da teške reči pređu preko vaših usta. Ostanite mirni, objasnite svoje emocije, a nedostatke svog partnera.

Zračite pozitivnom energijom

Zračite pozitivnom energijom
Verovatno ste čuli izreku o samoispunjenju i biti zadovoljan samim sobom. To važi i u braku.
Ako ste negativni u svim aspektima vašeg braka, vaš partner i ceo svet će to osetiti i napor da se nešto popravi neće imati smisla. Ako se potrudite da nađete pozivne trenutke u svemu što radite, pa čak i da ih lažirate, vaš stav će pomoći da se ponovo stvori varnica ljubavi.

Zbližite se

Zbližite se
Jedna od nezaobilaznih stvari emocionalne daljine je fizička daljina. Možda vam nije do maženja u sred rasprave, ali ako uspete da ostavite svoje razmirice sa strane, i šćućurite jedno uz drugo, stvari će biti mnogo bolje. Radeći ovo, vaš organizam će osloboditi hormon "oksitocin", koji je i zaslužan da se osećate bolje, pa ćete ovo i raditi češće.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email