None
10 0 1 0

Ako želite da sačuvate vaš brak, ovo su saveti koje MORATE pratiti i poštovati

Podeli
Društvo
Dejan K.
Društvo
Feb 03, 2016

Niko ne zna šta se zaista u nečijem braku dešava, osim dvoje ljudi koji su u njemu. Svako ima uspone i padove. U jednom trenutku ćete misliti da živite romansu, a drugom da padate u ponor. Sve je to normalno, brakovi imaju svoje loše momente, a nekad je potrebno samo da shvatite šta značite jedno drugom i stvari će doći na svoje mesto. Međutim nekada nije tako i stvari stvarno izgledaju loše, ali opet, duboko u sebi znate da to nije kraj priče i da se vredi boriti za voljenu osobu.

Komunicirajte

Komunicirajte
Foto: littlethings.com
Nijedan problem, bez obzira na to koliko ozbiljan bio, neće biti rešen ako ne sednete i popričate sa partnerom o njemu. Komunikacija je osnov za svaku dobru vezu.

Slušajte

Slušajte
Foto: littlethings.com
Naravno, nije sve u slušanju i pričanju. Veoma je bitno da vodite računa o tome šta partner priča i da budete tu za njega, bilo da je reč o rupi na putu ili kako je proveo/la dan na poslu. Naravno ako je slušanje jednostrano, naglasite partneru da je njegov red da "načulji uši".

Svađajte se "pošteno"

Svađajte se "pošteno"
Foto: littlethings.com
Kada počnete da ispoljavate određene sitnice koje smetaju, normalno je da će doći do čarki i razmirica. Treba da shvatite da je normalno svađati se i raspravljati, ali samo ako se odvija u dobrom pravcu. Nemojte da dozvolite da vređate svog pratnera ili da teške reči pređu preko vaših usta. Ostanite mirni, objasnite svoje emocije, a nedostatke svog partnera.

Zračite pozitivnom energijom

Zračite pozitivnom energijom
Foto: littlethings.com
Verovatno ste čuli izreku o samoispunjenju i biti zadovoljan samim sobom. To važi i u braku.
Ako ste negativni u svim aspektima vašeg braka, vaš partner i ceo svet će to osetiti i napor da se nešto popravi neće imati smisla. Ako se potrudite da nađete pozivne trenutke u svemu što radite, pa čak i da ih lažirate, vaš stav će pomoći da se ponovo stvori varnica ljubavi.

Zbližite se

Zbližite se
Foto: littlethings.com
Jedna od nezaobilaznih stvari emocionalne daljine je fizička daljina. Možda vam nije do maženja u sred rasprave, ali ako uspete da ostavite svoje razmirice sa strane, i šćućurite jedno uz drugo, stvari će biti mnogo bolje. Radeći ovo, vaš organizam će osloboditi hormon "oksitocin", koji je i zaslužan da se osećate bolje, pa ćete ovo i raditi češće.

Budite intimni

Budite intimni
Foto: littlethings.com
Ako maženje ide kako treba, to se lako pretvara u zdrav seksualni nagon, a gubitak istog je obično jedan od prvih razloga za loše trenutke u vezi. Ako začinite stvari drugačijom intimnošću, pogotovo sa novostečenim sposobnostima komuniciranja, sve može biti drugačije i bolje!

Nađite zajedničke stvari

Nađite zajedničke stvari
Foto: littlethings.com
Podsetite se zbog čega ste zajedno. Setite se šta volite da radite zajedno, i ponovo proživite to. Bilo da je to restoran ili film, utakmica na kojoj ste bili, pokrenite hobije i i zanimanja koje ste uvek delili.

Uradite nešto novo

Uradite nešto novo
Foto: littlethings.com
Naravno, nije uvek sve u tome da se vraćate na staro. Da biste spasili vezu, morate i da uradite nešto novo. Otputujte zajedno ili uradite kući nešto za šta pre niste imali vremena. Proživećete nova iskustva koje će vas dodatno zbližiti.

Dajte sebi prostore

Dajte sebi prostore
Foto: littlethings.com
Ne zaboravite, koliko god hoćete da brak uspe, svaka veza počinje brigom o sebi. Zdrav brak ne podrazumeva da treba da budete sa partnerom non-stop i slobodno izađite sa drugovima nekad. Dobra veza je ona gde oba partnera imaju dovoljno prostora za disanje.

Oprostite i setite se

Oprostite i setite se
Foto: littlethings.com
Jedna od najnesebičnijih stvari koje možete da uradite je da prihvatite izvinjenje. To ne znači da treba da oprostite i zaboravite, baš suprotno - ako zapamtite ono što vas je dovelo do tog stadijuma u braku će sprečiti da se stvari ponove. Oproštaj ne treba da izbriše loše delove vašeg braka, već da vam pomogne da krenete dalje.
Image source: littlethings.com
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email