None
1 0 1 0

ISPOVESTI LJUDI KOJI SU DOŽIVELI KLINIČKU SMRT: "Majka mi je rekla da nisam ništa govorio, da sam bio mrtav."

Podeli
Društvo
Milos R.
Društvo
Nov 07, 2015

Šta se dešava kada napustimo ovaj svet? Jedno od pitanja koje je predmet mnogih istraživanja i velika zagonetka za sve nas.

Foto: (fokuzz.com
Nedavno je na Reditu postavljeno isto pitanje, ali onima koji su doživeli i preživeli kliničku smrt. Stiglo je na stotine odgovora i iako svaki od njih treba uzeti s dozom opreza, svejedno se mogu podeliti u tri kategorije.

Ima onih koji nisu osetili ništa, zatim su tu oni koji su videli svetlost i imali neku vrstu kontakta s nekom drugom osobom ili bićem, i na kraju oni koji su mogli da gledaju šta se oko njih dešava dok su "mrtvi", ali nisu mogli ništa da urade.

Ovo su neka od svedočanstava koja su korisnici objavili na Reditu.

"Malo se sećam vožnje u kolima hitne pomoći, ali se uopšte ne sećam svog tela. Video sam ga kako leži i sećam se da je tamo bio lekar s kosom boje zelene mente, ali video sam ga tek tada, nisam ga video pre nego što sam se onesvestio. Došao sam svesti tri dana kasnije."

"Stajao sam na nekom mestu. Oko mene je bila magla i onda sam ugledao svog najboljeg prijatelja s kojim sam se u to vreme svađao i nismo se družili. Došao je iz magle i rekao mi da ne mogu još da odem, da moram da nastavim da pokušavam da se održim u životu i, ako mu obećam da neću odustati, da će me vratiti. Obećao sam mu, ali bez reči i istog trenutka sam se vratio."

"Kolima hitne pomoći su me vozili u bolnicu i sećam se da sam stajao sa strane i posmatrao sebe i ostale koji su bili sa mnom."

"Setio sam se svega što sam doživeo kad sam 'umro'. Nije bilo svetla ili pokojne rodbine, niko mi nije govorio da se vratim, ali sam video stvari koje nikako nisam mogao da vidim s mesta gde sam ležao. Sećam se da sam govorio i bio ljut jer mi niko ne odgovara. Majka mi je rekla da nisam ništa govorio, da sam bio mrtav."

"U jednom trenutku sam bio budan, gledao sam šta doktor radi i razgovarao sam s njim. Odjednom se oglasio alarm i svi su počeli da paniče. Sve oko mene postalo je maglovito, a potom se smračilo. Sledeće čega se sećam je da sam čuo da je doktor rekao 'Vratili smo ga'."
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email