None
22 0 1 0

INTERNET SLAVA JOJ UNIŠTILA ŽIVOT: Najlepša devojka na Instagramu otkriva šokantnu priču o lažima, tajnama i uznemiravanju

Podeli
Društvo
Sanja O.
Društvo
Nov 11, 2015

Esena O’Nil, 19-godišnji Instagram model, odustala je od života internet zvezde zato što je bio "neiskren i neprirodan" i time šokirala skoro milion svojih pratilaca. Onda se u suzama obratila javnosti da investira u njen novi projekat, za koji se nada da će inspirisati tinejdžere širom sveta.

Esena je priznala da je ranije trošila više od 50 sati nedeljno na to da na društvenim mrežama izgleda kao prelepa, srećna i bezbrižna tinejdžerka. Otkrila je i da su je plaćali da reklamira odeću i hranu, ne bi li njeni fanovi počeli da kupuju iste proizvode.

Postala je još slavnija kada je javno iskazala svoj prezir prema društvenim mrežama i tome koliko loše utiču na samopouzdanje mladih ljudi.

"Uhvatite sebe kako gledate devojke s Instagrama i želite da i vaš život bude takav... Morate shvatiti da zapravo vidite samo ono što želite", napisala je.

Za ovu sliku Esena kaže: "Nisam platila haljinu, slikala sam se milion puta i osećala sam se vrlo neprijatno."

U 17-minutnom videu koji je postovala na svom sajtu, uplakana govori kako ne može da se izdržava sada kada je ostala bez svojih onlajn prihoda.

Iako je mnogi veličaju zbog hrabrosti da se suprotstavi industriji, neki misle da je ovo još jedan marketinški trik za promovisanje njenog novog sajta (www.letsbegamechangers.com) na kome ohrabruje mlade da žive bez štetnog uticaja društvenih mreža.

Otkad je objavila da se povlači s društvenih mreža, obrisala je oko 2 000 svojih fotografija, a ostale je preimenovala tako da otkrivaju gorku istinu o tome kako su nastale i koja je bila njihova svrha.

Novi iskreni naslovi njenih fotografija otkrivaju nam koliko je bila plaćena da promoviše određene proizvode, koliko je bila našminkana i koliko puta je morala da se slika da bi rezultat bio vredan postovanja.

Kaže da je morala da se slika 100 puta da bi postigla da joj stomak izgleda ravno kao na slici.

Iako više ne promoviše proizvode, Esena na svom sajtu govori svojim fanovima da doprinesu novčano koliko žele jer je potpuno ostala bez novca kada je prestala s promovisanjem.

Iako je veći deo svog tinejdžerskog doba provela opsednuta time da se što bolje predstavi na društvenim mrežama, kaže da je s vremenom shvatila da projektuje lažnu sliku sebe i da se zbog toga oseća prazno i neispunjeno.

"Ne postoji ništa zen u tome što se trudite da izgledate zen, slikate se kako pokušavate da izgledate zen i na Instagramu pokazujete koliko ste zen", glasi novi naslov slike iznad.

Okrivljuje društvene mreže što su joj omogućile da profitira od obmanjivanja ljudi. Kaže da su određene naizgled prirodne i spontane slike na Instagramu nastale i bile objavljene samo zbog toga što joj je za to bilo plaćeno.

Plaćena je da promoviše i farmerice i majicu sa slike iznad.

Jednom je dobila 400 dolara da se slika u određenoj haljini, a kaže i da je lako mogla da zaradi 2 000 dolara time što bi postovala jednu jedinu promotivnu sliku za jedan brend čaja.

U videu koji je nedavno postovala kaže da su joj kompanije slale imejlove u kojima joj daju instrukcije šta da napiše u opisu slike, u koje doba dana da je postuje, gde da smesti proizvod i kako da pozira.

Kaže da je bila uspešna samo zbog dobre genetike i da se zbog toga osećala loše, pa je odlučila da napravi sajt pod nazivom "Lets be game changers", na kome je do sada postovala 4 videa bez šminke i stajlinga, u kojima izgleda veoma prirodno i otvoreno.

Rekla je da se nada da će njen sajt inspirisati pokret u kom se vrednost pojedinca ne određuje fizičkim izgledom i popularnošću na društvenim mrežama i u kom ljudi mogu da budu slobodni, da rastu, uče i istražuju svoje mogućnosti.

Ispod možete pogledati video u kom potresena Esena objašnjava kako društvene mreže utiču na iskrivljenu percepciju stvarnosti.

Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email