None
10 0 1 0

10 neoprostivih grešaka u uređenju vašeg doma zbog kojih će svi primetiti da vaša kuća izgleda neuredno i neukusno

Podeli
Društvo
Tanja B.
Društvo
Dec 01, 2016

Nered je svačiji neprijatelj i treba ga prepoznati kada ga ugledate. Zato vam nudimo listu 10 izvora nereda koji vam kvare izgled prostora.

1. Amaterski način da se sakrije nered

Amaterski način da se sakrije nered
Foto: brightside.me
Možda mislite da je sakrivanje punog kredenca običnom zavesom dobra ideja. Međutim, privremeno rešenje problema izgleda amaterski i nespretno. Mnogo bolja ideja je da odložite stvari na police kako biste napravili neki red. Na ovaj način nećete doživeti neprijatne situacije ako bi gosti slučajno pogledali iza zavese i imali šta da vide.

2. Držanje stvari za čišćenje na istom mestu

Držanje stvari za čišćenje na istom mestu
Foto: brightside.me
Verovatno većina vas odlaže stvari za čišćenje na istom mestu. Međutim, ako vaš dom ima dosta prostorija osim jednog sprata, ovo je vrlo nezgodno. Zbog toga držite bar jedan višak sunđera u kupatilu ili kuhinji. Ovo će vam omogućiti da očistite prljavštinu čim se pojavi i nećete morati da čekate priliku da čistite celu kuću.

3. Mešanje predmeta koji su različitih boja ili stila

Mešanje predmeta koji su različitih boja ili stila
Foto: brightside.me
Mnogi od vas kupuju stvari za dom impulsivno ili iz hira. Međutim, te stvari se često uopšte ne slažu i zbog toga se dom pretvara u mešavinu istočnog bazara i antikvarnih stvari. Zbog toga odvojte pojedinačno određene stvari i predmete. Ne brinite, to ne znači da će biti odvojene, već ih samo poređajte tako da daju lep izgled vašeg prostora.

4. Previše zakačaljki i vešalica

Previše zakačaljki i vešalica
Foto: brightside.me
Zakačaljke i vešalice mogu da budu veoma korisne, mogu da zamene ormane i zauzimaju manje prostora. Međutim, zbog toga većina stvari koje treba da stoje u ormanima završe zakačene na zidovima. Ne stavljajte vešalice ako imate gde da odlažete stvari, jer će vam samo zauzimati prostor. Što ih više imate, teško ćete pronaći stvari koje tražite. Odlažite ih tamo gde im je i mesto.

5. Čisto ne znači i uredno

Čisto ne znači i uredno
Foto: brightside.me
Čišćenje i red idu jedno uz drugo, ali ovo prvo često mnogi ne prate. Ako očistite pod, a ostavite stvari razbacane po sobi ili operete sudove, a ne vratite ih u kredenac, onda ništa niste uradili. Iako je sve čisto, ne znači i da je uredno. Uvek vratite predmete na svoje mesto i na taj način će vam dom biti savršen.

6. Ostavljanje stvari u plastične kontejnere kako bi bili na vidnom mestu

Ostavljanje stvari u plastične kontejnere kako bi bili na vidnom mestu
Foto: brightside.me
Transparentni kontejneri mogu da budu odlično rešenje za odlaganje stvari. Njihovo postavljanje na police nije najbolja ideja. Prvo, svaki od njih bi bio vidljiv. Drugo, stvari različitih boja će stvoiti utisak da vam je prostor pun različitog smeća. Transparentni kontejneri treba da se koriste u zatvorenim kredencima. Postavljajte na police samo stvari čija se unutrašnjost ne vidi. Uvek ih držite u zatvorenom prostoru.

7. Postavljanje polica na nedostižna mesta

Postavljanje polica na nedostižna mesta
Foto: brightside.me
Nema ništa loše u vezi sa policama. Međutim, ako ih koristite za svakodnevne predmete, onda ih treba postaviti negde gde ih možete dohvatiti, kako vam predmeti ne bi bili razbacani. Police koje su visoke čuvajte za stvari koje retko koristite, dok ostale koristite za svakodnevne.

8. Odlaganje sezonske obuće u transparentne kutije

Odlaganje sezonske obuće u transparentne kutije
Foto: brightside.me
Kao što možete da pretpostavite, ne možete da znate šta je u netransparentnoj kutiji. Kao rezultat, traženje vašeg toplog šala ili cipela može da potraje, dok otpakujete sve kutije. Rešenje je veoma jednostavno: stavljajte ih u kutije u koje možete da zavirite.

9. Ignorisanje porodičnih saveta

Ignorisanje porodičnih saveta
Foto: brightside.me
Da li vam se ikada desilo da ste pospremili ceo orman, ali vam je sledećeg dana muž napravio haos jer je tražio kravatu? Verovatno nije bio upoznat sa vašom idejom o urednosti. Ako je vama to jasno, ne znači da je i drugima. Zbog toga je najbolje da se posavetujete sa drugima oko spremanja stvari koje uključuju i od drugih članova porodice. Možda njima ne odgovara isto kao i vama.

10. Korišćenje jednog izvora svetlosti

Korišćenje jednog izvora svetlosti
Foto: brightside.me
Čak ni u malim prostorima ne može da se stvori osećaj udobnosti uz pomoć samo jednog izvora svetla. Dodajte stonu lampu ili na zidu, jer će dodatni izvor svetlosti dati novi izgled prostoru, dok u isto vreme nudi priliku da se promeni stepen svetlosti u zavisnosti od situacije i doba dana.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email