None
10 0 1 0

10 grešaka koje polako ali sigurno guraju vašu vezu u PROPAST

Podeli
Društvo
Milica P.
Društvo
Dec 08, 2016

Broj razvoda brakova i raskida je veći od broja srećnih veza. Brakovi su danas izgubili kredibilitet, a mlađe generacije se drže podalje od komplikovanih procedura u slučaju neslaganja u mišljenjima i načinu života. Pogledajte 10 najčešćih grešaka koje pravimo i koje će sigurno uništiti vašu vezu.

1. Očekivati od svog partnera da se promeni zbog vas

Očekivati od svog partnera da se promeni zbog vas
Foto: pinterest.com
Niko nije savršen i ukoliko budete očekivali da se vaš partner promeni u skladu sa vašim željama, to je prvi korak ka zategnutom odnosu. Čak i ako druga osoba obeća da će se promeniti zarad ljubavi, to ne znači da će biti onako kako ste vi zamislili. Pojaviće se neki drugi problem koji će negativno uticati na vaš odnos. Prihvatite svog partnera onakvog kakav jeste, osim ako nije u pitanju neka jako loša navika.

2. Uvek morate pobediti u svađi ili raspravi

Uvek morate pobediti u svađi ili raspravi
Foto: ghk.h-cdn.co
Ljudi se često svađaju kako bi dokazali svoju poentu. To nije ništa drugo do vašeg ega koji vas tera da dokažete da ste u pravu. Uvek se preporučuje dogovor, predstavite svoju tačku gledišta, nađite način da rešite problem. Ukoliko jednostavno stavite tačku na problem, to će ga samo pogoršati jer je stvar ostala nerešena.

3. Dozvoljavati da se treća osoba meša

Dozvoljavati da se treća osoba meša
Foto: static1.squarespace.com
Jedna od najvećih grešaka koje mladi parovi prave jeste dozvoljavanje trećoj osobi da se umeša u vezu, bilo da se radi o vašim ili partnerovim roditeljima ili prijatelju. Nikada niste sigurni da li je ta osoba dovoljno zrela da reši vaš problem, ili će ga još više pogoršati. Trebalo bi da se samo vi i vaš partner bavite rešavanjem svog problema.

4. Zanemarivanje emotivnih i fizičkih potreba svog partnera

Zanemarivanje emotivnih i fizičkih potreba svog partnera
Foto: images.lifescript.com
Jedna od najvećih grešaka koje mladi parovi danas prave jeste zanemarivanje i ignorisanje potreba svog partnera, i emotivnih i fizičkih. Potrebno je da shvatite da ukoliko vi zanemarite potrebe svog partnera, on neće imati potrebu da ispunjava vaše, a onda će verovatno potražiti nekog drugog za to. To će uništiti vašu vezu. Nikada nije kasno da se ovo popravi.

5. Inat

Inat
Foto: livescience.com
Nagomilavanje manjih problema i teranje inata će samo pogoršati vašu vezu. Ukoliko dođe do rasprave jednostavno pustite da prođe, inat nikome dobro nije doneo.

6. Nepoštovanje razlika

Nepoštovanje razlika
Foto: bernettastyle.com
Ne postoje dve potpuno iste osobe na ovom svetu, razlike jednostavno moraju postojati. Morate da naučite da poštujete razlike između vas i vašeg parnera kako ne biste uništili svoj odnos.

7. Neprihvatanje krivice

Neprihvatanje krivice
Foto: clothesbythehamper.files.wordpress.com
Većina parova jednostavno dopusti da ego preovlada i suzdržavaju se od prihvatanja krivice. Neće se ništa desiti ukoliko kažete "izvini". Prihvatite svoju krivicu i ponudite izvinjenje, ponekad čak iako niste krivi. Ne dozvolite da ego bude jači od ljubavi. Ukoliko vas parner voli, takođe će ponekad priznati svoju krivicu.

8. Manjak komunikacije

Manjak komunikacije
Foto: indianlifestylez.com
Komunikacija je ključ srećne veze. Ukoliko ne budete pričali jedno sa drugim, daćete prednost ćutanju nad komunikacijom, a onda će nesumnjivo vaš odnos ispaštati.

9. Razlika u razmišljanju o stvaranju porodice

Razlika u razmišljanju o stvaranju porodice
Foto: 4.bp.blogspot.com
Moguće je da će jedno od vas želeti bebu što je pre moguće, dok je drugoj strani potrebno vremena da se pripremi za takvu vrstu odgovornosti. Nemojte žuriti i zajedno donosite odluke. Na kraju krajeva, to će uticati na živote vas oboje, a sigurno ni jedno ni drugo ne želite da dete ispašta zbog prebrzog donošenja odluke.

10. Ne planirate vreme samo za vas dvoje

Ne planirate vreme samo za vas dvoje
Foto: aprilkirkwood.com
Vaša veza je vaš prioritet i ona zahteva da posvetite vreme jedno drugom. Svemu i svačemu je potrebno vreme kako bi napredovalo. Posvetite pažnju svojoj vezi svakog dana ukoliko želite da ona napreduje.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email