None
1 0 1 0

FORMULA SREĆE JEDNOG NOBELOVCA: Ovoliko morate da zarađujete da biste bili srećni

Podeli
Društvo
Sanja O.
Društvo
Nov 03, 2015

Mnogi tvrde da se prava sreća ne može kupiti. Ipak naučnici kažu da je istinski srećan čovek onaj koji zarađuje 49.000 funti ili po današnjem srednjem kursu 8.134.000 dinara godišnje!

Foto: (fokuzz.com
Prema ekonomisti i nobelovcu Angusu Ditonu postoji računski link između činjenica koliko zarađujete i koliko ste srećni. U studiji koju je izveo 2010. godine on je zaključio da je granica između osećaja sreće i onog suprotnog osećanja negde oko 49.000 funti.

Kao ekonomista ja imam usađeno mišljenje da je novac dobar za ljude i drago mi je da sam pronašao neke dokaze za to - rekao je Diton kada je njegova studija objavljena.

Kada čoveku date primanja veća od 49.000 funti to neće nešto epohalno uraditi za njegovo dnevno ponašanje... ali će ih jednostavno naterati da osete da imaju bolji život - zaključio je ovaj nobelovac koji je predaovao ekonomiju na brojnim visokim školama u svetu pa i čuvenom Prinstonu.

Nobelovu nagradu za ekonomiju dobio je ove godine.

Prostim matematičkim računom dolazimo do činjenice da zaista srećna osoba u Srbiji mora da ima platu veću od 677.833 dinara mesečno.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email