None
10 0 1 6

10 stvari koje NIKADA ali baš NIKADA ne biste trebali da objavite na Fejsbuku

Podeli
Društvo
Jasna S.
Društvo
Jun 20, 2016

Stručnjaci za bezbednost upozoravaju korisnike Fejsbuka da treba da obrate pažnju na neke posledice koje su možda za vas minorna stvar, ali za neke ljude koji nisu od poverenja - možda potencijalna prilika da vas pokradu ili nanesu neku štetu.

1. Kada napuštate kuću

Kada napuštate kuću
Foto: therichest.com
Nikada ne treba ostavljati status kada napuštate kuću, bilo da je duži odmor ili jedno veče. Fejsbuk sadrži opciju koja pokazuje mesto na kojem se nalazite, ali možda se među vašim prijateljima krije neko ko je nepouzdan. Na primer, ako okačite "večeras idem u bioskop sa mojim dragim" omogućava potencijalnom lopovu da zna da ćete biti odsutni od kuće nekoliko sati.

2. Vaš broj telefona

Vaš broj telefona
Foto: therichest.com
Niste sigurni ako ostavite broj vašeg mobilnog bilo gde na Fejsbuku. Na internetu je objavljena aplikacija "Zlo" koja je pretraživala svačije brojeve telefona i objavljivala ih javno. To je samo jedan od primera kako se može zloupotrebiti vaš broj. Takođe se pazite poruka "Izgubio sam telefon! Molim vas da mi pošaljete svoje brojeve!".

3. Ispovesti

Ispovesti
Foto: therichest.com
Najbolje je da ne objavljujete nikakve lične informacije koje se mogu zloupotrebiti. Čak iako postavite komentar koji mogu da vide samo vaši najbliži prijatelji, to ne mora da znači da se ne može proširiti dalje. To uključuje bilo kakve rizične aktivnosti po vašu osiguravajuću kompaniju, kako bi saznali stvari o svojim klijentima. Zato razmislite još jednom pre nego što objavite da mrzite svog šefa ili slično.

4. Vaš ljubavni status

Vaš ljubavni status
Foto: therichest.com
Prema stručnjaku za bezbednost, Endiju O'Donelu, najsigurnije je da ne prikazujete vaš ljubavni status na svom profilu. Ako ste samci, to daje izgovor drugima da počnu da pričaju sa vama, pošto ste dostupni. Takođe može da znači da ste sami kod kuće. Ako želite da zaštitite svoju fizičku sigurnost, najbolje je da jednostavno ostavite ljubavni status prazan.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email