None
10 0 1 0

10 upozoravajućih znakova da ste se zaglavili u lošoj braku kome NEMA SPASA

Podeli
Društvo
Lana L.
Društvo
Feb 11, 2017

Društvo nas je naučilo da emotivno zavisimo od našeg partnera kada, u stvari, stabilna veza treba da obuhvata dovoljno prostora i poštovanja. Ali ljubav je slepa i često ignorišemo znakove zbog kojih odnos postane štetan po nas. Evo kako da ih prepoznate.

1. Kontroliše vam novčanik

Kontroliše vam novčanik
Foto: coolpile.com
Poverenje je od suštinskog značaja, ali uvek stavite sebe na prvo mesto. Šta ako se veza završi, a vaš partner je upravljao novcem? Ekonomsko nasilje je oblik dominacije. Normalno je da parovi dele iskustvo i novac. Najbolje rešenje je da odvajate deo novca koji je zajednički od onoga koji je samo vaš.

2. Ne dozvoljava vam da se viđate sa vašim prijateljima

Ne dozvoljava vam da se viđate sa vašim prijateljima
Foto: whstatic.com
Retko viđate prijatelje i to obično radite vodeći partnera sa sobom. Ako vam ovo zvuči poznato, onda ovo shvatite kao upozorenje. Vezi je potreban slobodan prostor kako bi se razvijala, da se ne biste "udavili". Provođenje slobodnog vremena zajedno je česta pojava u prvoj fazi ljubavi, ali pazite kako ne biste ugušili vezu.

3. Proveravaju vam telefon

Proveravaju vam telefon
Foto: brightside.me
Proveravanje elektronske pošte i tuđeg telefona nije normalno. To nije dokaz ljubavi: već napad na privatnost i znak za nezdravu vezu. Ova vrsta kontrole može da izoluje partnera, pa čak i da dovede do nasilja u porodici. Trebalo bi da naučite da verujete jedno drugom, jer je zdrava veza bazirana na zdravim odnosima.

4. Govori vam kako da se oblačite

Govori vam kako da se oblačite
Foto: brightside.me
Kako biste imali stabilnu vezu, morate poštovati sebe. Partner ne voli kako se oblačite? Nije na njemu da to odluči. Vi se oblačite za sebe, ne za druge. Samopouzdanje se ne stiče lako, ali je vrlo važno za zdravu vezu.

5. Ljuti se kada vam treba dugo da se javite na telefon

Ljuti se kada vam treba dugo da se javite na telefon
Foto: pixabay.com
Ako osetite da ovakav stav nije štetan, savetujemo vam da se setite da bi odnos trebalo da ima mir, a ne negativna osećanja. Ako drhtite od straha svaki put kada vidite propušten poziv od svog partnera, nešto nije u redu.

6. Ljubomoran je na vašeg najboljeg prijatelja

Ljubomoran je na vašeg najboljeg prijatelja
Foto: whstatic.com
Ljubomora je bolest. Istina je da se ponekad šalimo na račun toga, ali kada šala postane ozbiljna, treba popustiti. Ako vam partner ne veruje, nikada nećete biti stabilni.

7. Plašite se da kažete šta mislite

Plašite se da kažete šta mislite
Foto: laurimattenson.com
Ljubav je biti srećan, a ne uplašen. Vaš partner treba da bude neko sa kime ćete imati samopouzdanja i govoriti otvoreno, a ne da se plašite da razgovarate. Ne bojte se da kažete ono što mislite i imajte poštovanje za razna gledišta. Različita mišljenja samo obogaćuju vezu.

8. Prijatelji su pokušali da vas upozore

Prijatelji su pokušali da vas upozore
Foto: businessnewsdaily.com
Ako je tako, poslušajte ih. Teško je pogledati situaciju objektivno, ali možda prijatelji imaju bolju predstavu kako stvari stoje jer je vide iz drugačijeg ugla. Ako primete da ste često povučeni, tužni ili zamišljeni, verovatno vide problem koji ignorišete.

9. Vređa vas

Vređa vas
Foto: whstatic.com
Postoje neke granice koje, kada se jednom pređu, nema povratka. Zato ih bolje nikada ne prelaziti. Da li vas partner često vređa? Nemojte da dozvolite tako nešto. Ako započnete vezu, postavite sami pravila, kao što je poštovanje partnera. Ako vas vređa, ne igrajte tu igru. Vi ste bolji od toga.

10. Samo mislite o tome kako da ga učinite srećnim

Samo mislite o tome kako da ga učinite srećnim
Foto: big-t-shirts.com
Ako želite da učinite partnera srećnim, onda bi to trebalo da bude obostrano. Vaša sreća bi trebalo da bude i njegova sreća. Ako konstantno pokušavate da mu udovoljite, ali da ne dobijate ništa zauzvrat, onda je ovaj ciklus nepovezan. Sreća je obostrana.
Image source: brightside.me
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email