None
20 0 1 0

20 čudnih stvari koje zapravo treba čuvati u zamrzivaču

Podeli
Društvo
Helena S.
Društvo
Sep 28, 2017

Ako biste sada otvorili svoj frižider, verovatno biste u njemu našli mleko, nekolicinu jela koje ste ranije spremili i smrzli, posudu sa kockicama leda. Međutim, da li ste znali da u zamrzivaču možete držati plišane igračke, farmerke i još mnogo čudnih stvari koje vam nikada ne bi pale na pamet, a pri tom biste uštedeli mnogo vremena i novca? Pogledajte kako.

1. Pečurke

Pečurke
Foto: paleoleap.com
Ako ste primetili da su pečurke počele da vam se kvare ili želite da sačuvate malo za sledeći put kada budete spremali neki sos, isecite ih na režnjeve i ispržite sa malo ulja. Sačekajte da se ohlade,pa ih stavite u zamrzivač.

2. Plišane igračke i jastuci

Plišane igračke i jastuci
Foto: cleverly.me
Da biste se rešili prašine i grinja u plišanim igračkama ili jastucima, stavite ih u zamrzivač. Nakon toga ih operite na uobičajen način.

3. Pisma

Pisma
Foto: cleverly.me
Akoželite da otvorite pismo bez cepanja papira, sao ga stavite u zamrzivač i otvoriće se samo od sebe! Magija!

4. Farmerke

Farmerke
Foto: cleverly.me
Često pranje skraćuje trajanje farmerki. Kao alternativu umesto pranja, stavite farmerke u plastičnu kesu i ostavite u zamrzivaču 24 sata.

5. Igračke

Igračke
Foto: cleverly.me
Možete napraviti zabavnu igru za decu: kupanje će biti naročito zabavno ako u kadu stavite njihove igračke zamrznute u kocki leda. Deca će uživati gledajući ih kako se tope.

6. Pesto i drugi sosevi

Pesto i drugi sosevi
Foto: pinterest.com
Ako sami pravite pesto i napravite previše, nemojte da bacate višak i protraćite sav trud. smznite ostatke za sledeći obrok.

7. Jaja

Jaja
Foto: pinterest.com
Pre nego što vam se jaja pokvare, možete ih zamrznuti, ali ne cela jaja! Razbijte jaja, ulupajte zajedno belanca i žumanca i sipajte ih u posudu za led. Zamrzavanje rodvojenih belanaca i žumanaca zahteva mnogo više pripreme.

8. Pirinač

Pirinač
Foto: pinterest.com
Pirinač je jedna od onih stvari koje uvek spremimo previše. Da biste mogli da iskoristite ostatke sledeći put, smrznite ga u plastičnim kesama, stavljajući u svaku količinu dovoljnu za jednu porciju.

9. Beli i crni luk

Beli i crni luk
Foto: cleverly.me
Beli i crni luk često ne kupujemo na komad, pa je skoro neizbežno da nam se pokvari pre nego što iskoristimo sve. Da biste izbegli ovo, iseckajte ih, stavite na poslužavnik i zamrznite. Onda svaki put izvadite koliko vam je potrebno za jelo.

10. Pire krompir

Pire krompir
Foto: pinterest.com
Ako vam je preostao pire krompir nakon velikog obroka, slobodno ga smrznite u plastičnoj kesi i iskoristite sledeći put.

11. Sveće

Sveće
Foto: pinterest.com
Čak i ako su napravljene od voska, možete ih smrznuti. Tako će duže trajati. Kada vam zatreba jedna, izvadite je iz zamrzivača i normalno upalite upaljačem.

12. Avokado

Avokado
Foto: pinterest.com
Uz malo pripreme, ovo ukusno voće takođe možete zamrznuti. Isecite ga na pola, uklonite koru i košticu i stavite u plastičnu kesu.

13. Odeća

Odeća
Foto: pinterest.com
Ako vam se za odeću zalepilo nešto lepljivo, poput žvakaće gume, ostavite je neko vreme u zamrzivaču i lako ćete je ukloniti.

14. Sir

Sir
Foto: pinterest.com
Ako vam je komad sira na ivici da se pokvari, izrendajte ga i stavite u plastičnukesu za zamrzivač. Ovo je naročito pogodno za stilton sir.

15. Banane

Banane
Foto: pinterest.com
Banane možete zamrznuti sa korom ili bez kore. Najbolje je da to uradite kada su banane zrele (sa braon tačkama). Ovako smrznute banane možete koristiti za različita jela, kao što su torte, smutiji ili mafini.

16. Krompir

Krompir
Foto: pinterest.com
Krompir takođe možete zamrznuti, ali ga najpre morate oljuštiti i kuvati pet minuta. Onda ga ostavite da odstoji u posudi sa ledenom vodom oko 10 minuta. Onda ga stavite u kesu za zamrzivač i zamrznite.

17. Mleko

Mleko
Foto: pinterest.com
Da li ste znali da možete zamrznuti i mleko? Najbolji način je da ga sipate u posudu za led. Ako odlučite da ga zamrznete u pakovanju, prospite malo jer će se ono raširiti. Kada ga odmrzavate, promućkajte ga s vremena na vreme da bi se opet spojile voda i masnoća.

18. Palačinke

Palačinke
Foto: pinterest.com
Pripremanje palačinki ume da bude prilično naporno i sigurno ne želite da ih često spremate. Rešenje? Napravite veću količinu i zamrznite one koje niste pojeli! Možete ih staviti u zamrzivač čim se ohlade

19. Kreon

Kreon
Foto: pinterest.com
Ako želite jasnu i definisanu liniju, držite kreon u zarzivaču. Imaćete savršene mačje oči!

20. Vino

Vino
Foto: pinterest.com
Konačno, šta mislite o osvežavajućoj čaši vina? Ako ste otvorili bocu i niste popili vino do kraja, sprečite da se ukiseli tako što ćete ga zamrznuti u posudi za led i uživati neki drugi put.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email