None
4 0 1 0

BRUKA I SRAMOTA: Baka izbačena iz restorana zato što je dojila svog 42-godišnjeg sina

Podeli
Društvo
Sanja O.
Društvo
Nov 19, 2015

Par, identifikovan kao Linda i Majkl Bereti, su očigledno izbačeni iz restorana brze hrane nakon pritužbi od kupaca. Pogledajte i zašto!

Misisipi- 72- godišnja dospođa je napravila kontraverzu tako što je dojila svog 42-godišnjeg sina u sred restorana KFC. Mnoge mušterije su zajedno prišle i požalile se Lindi Bereti i njenom sinu, Majklu, i zamolili ih da napuste restoran. Oboje su napokon izbačeni. Ova neobična epizoda izazvala je burne reakcije na društvenim mrežama i veliku debatu o granicama dojenja na javnim mestima, dok su mnogi kupci koji su prisutvovali ovom događaju više imali osećaj da prisustvuju gestu seksualne naravi i incestu nego gestu zabrinute majke.

"Šta je bilo ono, za ime Boga?" - pita se Ali Belfouz, kupac koji je prisustvovao celoj sceni. "Nemam ništa protiv dojenja, ali ono je čista glupost". Imao sam osećaj da gledam neki fetiš. Morate da budete ludi da biste dojili dete u tim godinama. Trebalo je da ih uhapse zbog odvratne nepristojnosti, a ne samo da ih izbace."

"To je moja pravo kao majka da dojim svoje dete" - kaže dospođa Bereti. "Ako se ljudi ne slažu sa mojim načinom kako ja odgajam svog sina, to je njihov problem. Podigla sam sjajnog čoveka, predivnog, visokog koji još uvek živi sa mnom. Mislim da sam odradila dobar posao kao majka i ne cenim to što su me vređali i izbacili samo zato što sam odlučila do dojim svoje dete duže nego ostale majke." Bereti je tada podnela tužbu zbog diskriminacije protiv restorana. Šanse za 76-godišnju gospođu da pobedi, su prilično dobre kako kažu pravni eksperti. Od 1976. godine Povelja o pravima sprečava sve diskriminacije prema ženama koje doje u javnosti, a u mnogim slučajevima trgovcima je naređeno da plate ogromne novčane kazne ženama, ako ih zamole da prestanu ili ih izbace.

Ispred ove kontraveze koja je izazvana incidentom, potparol KFC- a Džoselin Binoj je brzo reagovala i izvinila se gospođi Bereti uz obećanje da će ispraviti grešku menadžera koji ih je izbacio
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email