None
6 0 1 0

4 tipova ponašanja koji su najpouzdaniji pokazatelji da ćete se uskoro razvesti

Podeli
Društvo
Maki S.
Društvo
Feb 25, 2016

Psiholozi koji proučavaju ponašanje u bračnim zajednicama, svakodnevno se susreću sa ovakvim problemima u poslu. Da li mislite da vam je brak u krizi? Evo nekoliko pokazatelja koji jasno ukazuju da treba razmisliti da li da potražite pomoć.

1. Izbegavanje razgovora

Izbegavanje razgovora
Foto: guardianlv.com
Da li vam se ikada desilo da budete usred neke rasprave, a druga osoba izvuče telefon i počne da kuca poruke? Ako vam se ovo desilo, iskreno se nadamo da nije sa partnerom. Naravno ovo je samo jedan od načina izbegavanja razgovora. Ima ih puno.

2. Prezir

Prezir
Foto: ilyke.co
Prezir je miks gađenja i besa, i toksičniji je od negativnosti i frustriranosti. Ovo se zove "poljubac smrti" za vezu. Prezir ima tu moć jer to znači da se jedna strana zatvorila prema potrebama i emocijama druge. Ne postoji posmatranje iz druge perspektive, niti mogućnost da se postavi u drugu ulogu.

3. Odbrambeni stav

Odbrambeni stav
Foto: ilyke.co
Ako se stalno postavljate u ulogu žrtve, moguće je da time zauzimate odbrambeni stav. Preuzimati odgovornost za neke stvari je neugodno, ali to sprečava eskalaciju problema.

4. Kritika

Kritika
Foto: ilyke.co
Ako niste u stanju da razgovarate o onome što vam smeta jedno kod drugih, može da nastane problem. Umesto konstruktivne kritike, nastaje kritika koja se transferuje na to da negativnost okarakterišete kao karakternu osobinu i nastaje osećanje odbojnosti prema toj osobi.

5. Opstrukcija

Opstrukcija
Foto: ilyke.co
Sve što započenete zajedno, pa čak i razgovor, nailazi na opstrukciju, bilo sa vaše strane ili sa partnerove? Blokiranje druge osobe je ujedno i blokiranje rešenja za problem.

6. Bez panike

Bez panike
Foto: ilyke.co
Svako od ovih ponašanja je normalno, dešava se svakome. Ali ako se ovo stalno ponavlja, onda postoji veliki problem koji treba da se rešava. Prepoznavanje problema je put ka razrešenju istog.
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email