None
10 0 1 0

10 potpuno IDIOTSKIH i opasnih saveta za trudnice iz prošlosti od kojih će i vama pripasti muka

Podeli
Društvo
Dragana P.
Društvo
Nov 28, 2016

Kada ste trudni, u bukvalno smislu više niste samo svoji, i taj osećaj je prelep. Međutim, nije lepo kada čak i potpuni stranci daju sebi za pravo da komentarišu šta bi trebalo da jedete, kakvu odeću da nosite, u nekim slučajevima čak i kako da hodate. Pogledajte najbizarnije savete za trudnice iz prošlosti.

1. Pušenje cigareta

Pušenje cigareta
Foto: thatviralfeed.com
Danas imamo upozorenja na paklicama cigareta o neželjenim efektima koje one mogu na decu dok su još u majčinom stomaku. Međutim, nekada su ih lekari preporučivali za održavanje bebine težine i normalan rad majčinih creva.

2. Izbegavanje vožnje automobilom

Izbegavanje vožnje automobilom
Foto: thatviralfeed.com
Majke su u prošlosti često bile upozorene da izbegavaju vožnju automobilom jer je navodno to imalo isti efekat kao da jašete divljeg konja. Savetovali su da, ukoliko žena mora putovati u tom delikatnom stanju, ipak putuje vozom.

3. Gledati u nešto lepo

Gledati u nešto lepo
Foto: thatviralfeed.com
Prema legendi, nekada se verovalo da ukoliko žena gleda u nešto lepo tokom trudnoće i tokom porođaja da će beba biti lepa. Nemoguće je raspravljati se o logičnosti ovoga, jer svaka majka na svoje dete gleda kao na nešto najlepše na svetu.

4. Restriktivno rublje

Restriktivno rublje
Foto: thatviralfeed.com
Pre modernog donjeg rublja, svaka žena je nosila korset, pa čak i u trudnoći i za vreme dojenja. Ovaj dizajn je možda malo "udobniji" od standardnog korseta, ali verujemo da nijedna majka nije želela da ga nosi.

5. Ispijanje crvenog vina

Ispijanje crvenog vina
Foto: thatviralfeed.com
Lekari su preporučivali ispijanje crvenog vina dok čekate da vaša beba stigne. Dalja istraživanja dokazala su suprotno, mala količina alkohola je u redu, ali će bebi ipak biti dobro ukoliko se majka suzdržava od ovakvih stvari.

6. Uzimanje hloroforma

Uzimanje hloroforma
Foto: thatviralfeed.com
Pre nego što je epidural postao opcija, majke su dobijale "savršeno zdravi" hloroform ili etar. Plan je bio da žene ne izgube svet potpuno jer će tako beba biti zaštićena, ali ipak, osetljivost na ova dva zavisi od žene do žene i ozbiljno može uticati na porođaj.

7. Izbagavati sunčevu svetlost

Izbagavati sunčevu svetlost
Foto: thatviralfeed.com
Duga izloženost UV zracima štetna je za svakoga, pogotovo za bebu u majčinom trbuhu. Međutim, žene su verovale da će ukoliko izađu čak i na trenutak na sunčevu svetlost, to "skuvati" njihovu bebu. Lekari i dana savetuju što manju izloženost UV zracima, ali kratka šetnja uz korišćenje kreme za sunčanje je savršeno u redu.

8. Izbegavanje intimnih odnosa

Izbegavanje intimnih odnosa
Foto: thatviralfeed.com
Danas lekari sugerišu da bi "aktivnosti" u spavaćoj sobi mogle biti i korisne za pobuđivanje porođaja kada dete reši da dođe na svet. Međutim, dr Džon Harvi Kelog je to strogo zabranjivao pre nego što se dete rodi. Verovao je da će dete naslediti "nastrane tendencije".

9. Ignorisanje žudnje za hranom

Ignorisanje žudnje za hranom
Foto: pinterest.com
Svaka žena drugačije reaguje na stvaranje novog života, a vežbe su svakako odlična ideja ukoliko imate uvećan apetit. Međutim, lekari su nekada preporučivali ignorisanje potrebe za hranom i to iz estetskih razloga.

10. Čitanje nije bilo preporučljivo

Čitanje nije bilo preporučljivo
Foto: s-media-cache-ak0.pinimg.com
Kako ne bi došlo do pobačaja ili preranog porođaja, ženama je bilo zabranjeno da čitaju "uzbudljive" knjige koje su takođe smatrane i jednim od glavnih uzroka svađa u porodici.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email