None
8 0 1 0

Žena je prestala da koristi dezodorans na 7 dana. Ono što se desilo će vas sigurno iznenaditi!

Podeli
Društvo
Cveta F.
Društvo
Mar 14, 2016

Možda ne možete zamisliti život bez dezodoransa, ali oni su, kao i većina proizvoda koje koristimo u svakodnevnom životu, puna hemikalija i imaju tendenciju da budu štetni zbog preterane upotrebe.

To je razlog zašto neke žene pokušavaju biti bez dezodoransa najmanje nedelju dana. Ova devojka se odlučila sa taj izazov.

Prvi dan

Prvi dan
Foto: ilyke.co
Izvinavala se svima zbog njenog pazuha, ali niko nije primetio da ona drugačije miriše.

"Danas je bilo 28 C. Bez obzira, još uvek se osećam nesigurno što ne nosim dezodorans i želim se zato što pre istuširati. U jednom trenutku, shvatila sam da nema hrane u kući i da sam jako gladna. Otišla sam do prodavnice da uzmem nešto zamrznuto i naravno, pošto živim u malom gradu, naletela sam na nekoga koga sam znala iz srednje škole. Odmah sam počela da se znojim čim sam se setila da nisam stavila dezodorans."

Drugi dan

Drugi dan
Foto: ilyke.co
Na žalost, tokom drugog dana miris je bio toliko jak da je bio gotovo nepodnošljiv.

"Planirala sam izlet sa prijateljem ujutro, zato što sam ja totalno luda žena. Zaboravila sam da sam to već odavno planirala i potpuno sam zaboravila na moju odluku da ne stavljam dezodorans. Posegnula sam na moj tajni dezodorans iz navike, a zatim neodlučno ga vratila."

"Otišla sam s prijateljem na dvosatnu šetnju. Kad smo krenuli nazad, u automobilu sam mogla jasno da namirišem sebe. Sipala sam vodu na sebe i to je pomoglo da neprijatan miris nestane. Osećala sam se grozno, ali sam bila presretna kad sam došla kući da se istuširam."

Treći dan

Treći dan
Foto: ilyke.co
"Napravila sam prilično glupu odluku danas. Nosila sam majicu od poliestera, od materijala u kojem koža najmanje diše. Ne preterujem kada kažem da je znoj liptio iz pazuha. Tako odvratno."

"Iskreno, onoliko koliko sam se ja znojila mi je bilo više neprijatno i nimalo zabavno, nego što sam mislila u prvi mah. Bila sam mrzovoljna i jedva sam čekala da dođem kući da odmah uskočim pod tuš."

Četvrti dan

Četvrti dan
Foto: ilyke.co
Kada se probudila četvrti dan bez dezodoransa, miris pazuha nije bio više toliko jak. Možda je razlog tome što se navikla, a možda je i miris tad bio suptilniji. Takođe je šetala po gradu i iznenadila se što se nije znojila onoliko koliko bi to bilo kada bi stavila dezodorans.

Peti dan

Peti dan
Foto: ilyke.co
Ona je odlučila da je vreme da testira neke prirodne proizvode koji smanjuju znojenje.


"Odlučila sam da pokušam eksperiment. Spanać je poznat da ima hlorofil u sebi, i navodno smanjuje znojenje. Jabukovo sirće, takođe, veruje se da, neutrališe miris tela kad se proguta. Odlučila sam da oba sastojka spojim u jednom tako što sam napravila veliku porciju salate. Iseckala sam spanać, paprike i paradajz i stavila preliv od jabukovog sirćeta."

"Izveštaj: Ne mogu reći da sam primetila veliku razliku, ipak bi trebalo jesti ove sastojke svakodnevno da bi se video neki efekat, ali za sada se još uvek znojim."

Šesti dan

Šesti dan
Foto: ilyke.co
Šestog dana njena klima se pokvarila i to je bio pravi pakao.

"Zatvorila sam prozore u celoj kući, kada sam primetila da je u kući bilo 27 C. Shvatila sam da imam oko 5 paketa leda u zamrzivaču i počela sam ih polako stavljati na telo. Pomoglo je."

Sedmi dan

Sedmi dan
Foto: ilyke.co
Poslednji dan. Njena klima je popravljenja i ona nije mogla biti srećnija!

"Moj tata je došao i popravio je klimu. Pošto sam uglavnom ostajala u kući tokom čitavog dana, nosila sam obične bele majice, da vidim da li će mi pomoći oko vrućine. Majica je od pamuka, pa mi koža lakše diše."

Zaključak

Zaključak
Foto: ilyke.co
Za ljude koji se znoje umereno, nanošenje dezodoransa je prihvatljivo. Međutim, za one koji se znoje više, prirodna alternativa, kao što je kristalni dezodorans, može da oslobodi neprijatnog mirisa bez brige o štetnih hemiklijama.

"Ovo je zaista nezgodno jer se većina oseća nesigurno oko toga. Videla sam neke ljude koji se osećaju opušteno ne koristeći bilo kakav dezodorans, dok se ja osećam suprotno. Mrzela sam to, znajući da bih u bilo kom trenutku mogla početi neprijatno da se osećam. Naravno, možda neki ljudi upotpunjuju ovo sa pravilnom ishranom koja im pomaže sa ovim problemom, ali jedno je sigurno - ne mogu bez dezodoransa! Mislim da više nikad ne bih mogla videti sebe da ponovo ovako eksperimentišem. Volim kada lepo mirišem. Antiperspirantu, nedostajao si mi, prijatelju!"
Image source: ilyke.co
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email