None
1 0 1 0

DUGO SMO GA ČEKALI: Mogući povratak najpopularnijeg automobila iz SSSR-a

Podeli
Auto
Jasna S.
Auto
Oct 28, 2015

Francuski proizvođač bi mogao da otpočne proizvodnju, nekada vrlo popularnog ruskog automobila, kaže ruski list Izvestija.

Reno je ruskoj agenciji za patente (Rospatent) podneo zahtev i potrebnu dokumentaciju za fabričku marku "moskvič", ističe list. Zakonski rokovi za zaštitu nekadašnje marke "moskvič" su već istekli.

Pre svega, "moskvič" je Francuzima potreban da bi odvojili svoje ruske jeftine automobile od srednje cenovne kategorije. U Evropi se jeftiniji modeli "logan", "daster" i "sandero" prodaju pod brendom "dačija" Renoove ćerke firme u Rumuniji.

Zbog toga oni uzimaju "moskvič" kako bi sklonili Reno iz niskog cenovnog segmenta, rekao je Izvestijam analitičar VTB kapital Vladimir Bespalov.

Trgovačku marku "moskvič" je ranije koristila istoimena moskovska fabrika koja je proizvodila automobile do 2001. godine. Na istom tom proizvodnom prostoru francuski Reno je je pokrenuo proizvodnju u okviru zajedničkog preduzeća s vladom Moskve.

Legendarni "moskvič" je proizveden 1947. godine i bio je sve do raspada Sovjetskog Saveza izuzetno popularan. Model je napravio jedan od najvećih proizvođača automobila u Sovjetskom Savezu, ali je bankrotirao 2006. godine.
Klikni
Podeli Podeli na Facebook-u
0
Podeli
Podeli
Ne propustite
Inicijalizacija u toku...
Ostavi komentar (0)
Popularno
Rezultati pretrage
Uloguj se
Ili
Email
Lozinka
Zaboravili ste lozinku?
Email